Segueix-nos a les xarxes socials:

Brook reflexiona sobre la raó a «The Valley of Astonishment»

La vuitena visita del director a Temporada Alta porta un espectacle sobre els misteris del cervell

Brook reflexiona sobre la raó a «The Valley of Astonishment»ddg

El director Peter Brook reflexiona a The Valley of Astonishment (La vall de la sorpresa) sobre la intel·ligència, la raó i el que és un ésser humà, en una obra que es podrà veure al Teatre Municipal de Girona aquest dissabte i diumenge, en el marc del festival Temporada Alta.

Aquesta és la vuitena vegada que Peter Brook, acompanyat per la seva habitual col·laboradora, Marie Hélène Estienne, ve al festival, ara amb un espectacle sobre els misteris i meravelles del cervell humà, inspirat en el poema èpic del persa Farid Attar La conferència dels ocells.

La història d'un home amb sinestèsia que té la capacitat d'escoltar un color o assaborir notes musicals serveix de fil conductor de l'obra, que es desenvolupa en tres espais gairebé despullats en què es dóna curs a la imaginació.

Segons va explicar ahir Brook, amb l'obra vol conduir l'espectador per nous i desconeguts territoris a través de persones les vides de les quals són tan intenses que en qualsevol instant poden passar del paradís a l'infern, i tornar una altra vegada al paradís.

En l'obra, el personatge de Sammy Costas, protagonista de la funció, està inspirat en la vida de Solomon Shereshevsky, al qual va tractar el neuròleg rus Alexander Luria, i la vida del qual va relatar en el llibre La ment d'un mnemotècnic, i que Brook ja va portar a l'escena.

Prem per veure més contingut per a tu