Segueix-nos a les xarxes socials:

La baixa natalitat de Taiwan posa en alerta els centres educatius

La població envellida porta el sistema a plantejar-se el tancament de centres per manca d'estudiants

L'educació taiwanesa, considerada per la majoria dels experts com a clau del seu exitós desenvolupament econòmic i social, ha entrat en crisi a causa de la baixa natalitat a l'illa. El ministre d'Educació taiwanès, Wu Se-hwa, va dir aquest dissabte que s'haurà de reduir el nombre d'universitats de les actuals 158 a menys de 100 en el termini de sis anys a causa de la baixa natalitat i la consegüent disminució en la matrícula. "Si no es redueix el nombre, davant la baixa matriculació i l'excés d'oferta, l'educació terciària patirà una greu catàstrofe", va dir Wu, en una entrevista per a un diari illenc.

El Ministeri d'Educació ha llançat una campanya per animar la fusió i la transformació en cinc tipus: internacionals, d'aprenentatge i innovació, professionals, d'innovació industrial, d'investigació i desenvolupament i d'innovació regional. "De 20 al 30% de les universitats no rebran noves sol·licituds d'ingrés el 2016, fet que mostra la magnitud del problema", va assenyalar el ministre taiwanès.

Dades del Ministeri de l'Interior de Taiwan assenyalen que el nombre de naixements a Taiwan ha anat disminuint en els últims anys de 271.000 el 1998, a 216.000 el 2003 i 166.000 el 2010, i que les taxes de fertilitat per habitant van registrar un 0,895 en 2010. "El nombre de persones majors de 65 anys superarà el de joves el 2016", va assenyalar el Consell de Desenvolupament Nacional en un informe sobre la població illenca de finals d'octubre d'aquest any.

Taiwan necessita reactivar els programes de doctorat i els d'universitats tècniques i centres de formació professional, que han registrat mínims històrics el 2015.

Prem per veure més contingut per a tu