Segueix-nos a les xarxes socials:

La mare Teresa de Calcuta serà avui la santa de la misericòrdia

La mare Teresa de Calcuta serà avui la santa de la misericòrdiaosservatore romano

Tot està preparat a la plaça de Sant Pere. La mare Teresa serà avui proclamada santa, en la cerimònia més important del Jubileu instituït pel papa Francesc per recordar la necessitat de Misericòrdia, la que buscava transmetre la religiosa pels carrers de Calcuta.

La cerimònia de canonització serà l'esdeveniment més important i amb major simbolisme d'aquest Any Sant i combinarà la tradició del ritu, amb les seves fórmules en llatí, amb les més altes tecnologies i desplegament de mitjans per a la transmissió de l'esdeveniment pel Centre televisiu Vaticà. La canonització de la mare Teresa, que serà la primera premi Nobel en pujar als altars de l'Església catòlica, s'ha preparat al Vaticà amb les misses en diferents idiomes celebrades divendres a la basílica de Santa Anastàsia a Roma, on fidels van poder venerar la relíquia de la beata que avui serà traslladada a l'altar de Sant Pere.

A més, ahir el papa Francesc va celebrar una audiència amb els operaris i voluntaris de la misericòrdia a la plaça de Sant Pere i va recordar la importància d'aquesta canonització en convidar a imitar l'exemple de la mare Teresa de Calcuta "per alleujar el sofriment del món". "Tindrem l'alegria de veure la mare Teresa proclamada santa. Aquest testimoni de misericòrdia del nostre temps s'afegeix a la innombrable llista d'homes i dones que han fet visible amb la seva santedat l'amor de Crist", va recordar el pontífex.

I llavors va demanar als fidels imitar el seu exemple, i demanar "ser instruments humils en les mans de Déu per alleujar el sofriment del món, i donar l'alegria i l'esperança de la resurrecció".

La mare Teresa de Calcuta amb la seva tasca d'ajuda als més pobres i desfavorits als carrers de Calcuta, però també a tot el món amb els seus centres de les Germanes de la Caritat, és per a l'Església catòlica el símbol del que ha de ser la misericòrdia sobre la qual el papa Fancesc va voler posar èmfasi en aquest Any Sant.

Prem per veure més contingut per a tu