Segueix-nos a les xarxes socials:

El nou curs aposta per la transferència del coneixement

La professora de Tecnologia dels Aliments de la UdG, Carmen Carretero, destaca la importància de la vinculació de la universitat amb les empreses

Carmen Carretero, professora de Tecnologia dels Aliments de la UdG i exdiputada del Parlament de Catalunya, va ser l´encarregada enguany de llegir la lliçó inaugural del curs universitari 2016-2017 sota el títol La transferència de coneixement: tercera missió de la universitat. La investigadora va destacar que la transferència de coneixement significa la «socialització» de la institució, la qual aporta un retorn a la societat a partir dels avenços generats amb la recerca. Carmen Carretero va recalcar la importància que aquest coneixement s´escampi i que no es converteixi «en el patrimoni d´un conjunt limitat de científics». La docent, però, va advertir que «la creació de coneixement necessita finançament públic», recordant que en els últims anys han disminuït entre el 10 i el 20% els recursos destinats a la recerca a Espanya.

La professora de Tecnologia dels Aliments va voler destacar també que la principal transferència que la institució fa al seu entorn és «el capital humà», lamentant que la despesa en beques i ajuts «és insuficient» ja que a l´Estat espanyol cau per sota la mitjana de l´OCDE i es troba «molt lluny» de països com Gran Bretanya i Noruega.

Prem per veure més contingut per a tu