Segueix-nos a les xarxes socials:

El Papa demana perdó als més pobres

El papa Francesc va demanar ahir perdó en nom de tots els catòlics que miren cap a un altre costat quan veuen pobres o situacions de pobresa, al dirigir-se a milers de persones sense llar o en situacions de precarietat que han arribat a Roma en un dels actes finals del Jubileu de la Misericòrdia.

El Papa, que va instituir un Any Sant perquè els catòlics es dediquessin i reflexionessin sobre les obres de caritat, no podia concloure de cap altra manera aquest Jubileu, que es clausurarà oficialment el 20 de novembre, amb un acte dedicat als marginats i exclosos.

I l'acte d'ahir, el Jubileu de les persones en situació de precarietat, va servir al Papa per demanar perdó en nom seu i en el de tots els catòlics que no han sabut obrir els seus cors.

«Els demano perdó si he dit coses que els han ofès o si no he dit coses que hauria d'haver dit», va afirmar el papa Francesc en el seu discurs improvisat i en espanyol davant les milers de persones necessitades que ahir es van congregar a l'Aula Pau VI del Vaticà.

Aquestes persones, la majoria italianes, però també procedents de diversos racons del món, com Espanya, i que són acollides o ajudades per centres de Càritas i d'altres associacions humanitàries, van acudir a Roma per participar en aquests actes.

«Els demano perdó en nom dels cristians que no llegeixen els evangelis i troben la pobresa al centre d'ells. Els demano perdó en nom dels cristians que davant un pobre o una situació de pobresa, miren cap a un altre costat», els va dir.

També va explicar que el perdó d'aquestes persones «serà per als homes d'Església i per als homes en general com aigua beneïda i que ens netejarà per ajudar-nos a tornar a creure que al cor de l'evangeli hi ha la pobresa».

Després d'escoltar alguns testimonis d'aquestes persones, el Papa va pronunciar un discurs breu i senzill i va preferir dedicar més d'una hora a saludar les persones que van assistir a aquesta cerimònia. Envoltat d'un grup d'ells, procedents de diversos països, el papa va resar un Pare Nostre al final de l'audiència i els va demanar a aquestes persones que travessen milers de dificultats que no deixin de somiar.

Prem per veure més contingut per a tu