Segueix-nos a les xarxes socials:

Blanes celebra la publicació del número 20 de la revista «Blanda»

El Saló de Plens de l'Ajuntament es va omplir ahir en un acte en el qual va assistir l'acalde Mario Ros

Blanes celebra la publicació del número 20 de la revista «Blanda»ajuntament de blanes

L'Arxiu Municipal de Blanes va presentar ahir al migdia el número 20 de la revista Blanda a la Sala de Plens de l'Ajuntament. L'alcalde de Blanes i regidor de Cultura i Arxiu, Mario Ros, va encapçalar l'acte que també va comptar amb la intervenció de benvinguda de l'arxiver i director del servei, Toni Reyes. L'alcalde va agrair el treball d'estudiosos de tots els qui, d'una manera desinteressada, han contribuït tots aquests anys a fer realitat la revista: «Vint anys fent Blanda i fent poble són moltes pàgines i la implicació d'un munt de col·laboradors. Voldria aprofitar per agrair la feina que desenvolupa l'Arxiu i, com no, agrair també la seva dedicació a tots els col·laboradors, així com la tasca que s'hi fa en la vessant de la difusió cultural i la difusió de la memòria».

En aquesta mateixa línia, Toni Reyes va destacar: «Transcorreguts 20 anys de Blanda, creiem que el compromís amb la ciutat no s'ha acabat. De fet, tot just ha començat. El que queda per fer és ingent i apassionant. El nostre desig per aprendre, conèixer i treballar sobre aquest espai anomenat Blanda no davalla. Gràcies a tots per aquests bons anys!».

Amb motiu d'aquestes dues primeres dècades de vida, l'Arxiu Municipal ha fet un esforç recopilatori ingent, que servirà als estudiosos i historiadors per tenir un accés àgil i directe a qualsevol informació. Es tracta de l'indexat, per ordre alfabètic dels seus autors, dels 387 treballs que han format part del Blanda des del número 1 fins al 20. Són més de 140 signatures les que han donat contingut a la revista.

Entre els autors que durant aquests vint anys han signat algun treball per a la revista de l'arxiu, cal destacar noms com ara els dels escriptors Roberto Bolaño i Joan Adell, entre d'altres. Durant la benvinguda, l'arxiver municipal va recordar la figura de l'exalcalde de Blanes, Josep Marigó i Costa, qui va morir a principis d'aquesta setmana. El públic assistent va reblar les seves paraules amb una sentida ovació.

Prem per veure més contingut per a tu