Sting, Maluma, Diana Krall, Jamie Cullum, Liam Gallagher, Ainhoa Arteta, Luis Fonsi i David Bisbal són alguns dels artistes que participaran aquest estiu al Festival de Cap Roig, organitzat per Clipper's Live amb la col·laboració de la Fundació Bancària la Caixa i CaixaBank.

Les actuacions es faran entre el 12 de juliol i el 21 d'agost, i inclouran també Ara Malikian, Rozalén, Katie Melua, Jorge Drexler, Aitana o Sílvia Pérez Cruz. Altres grups i artistes seran Nile Rodgers & Chic, Álvaro Soler o Vanesa Martín.

En total, la 19 edició del Festival de Cap Roig oferirà 25 concerts, i inclourà programació infantil, amb les actuacions del Mag Lari i del Club Super3. El pressupost és de 3,6 milions i el preu mitjà de les entrades, de 52,8 euros.

Maluma protagonitzarà el 12 de juliol el concert inaugural en la seva primera actuació a Cap Roig després d'un 2018 d'èxit en el qual ha batut els seus propis rècords, en esgotar les entrades en tots els seus concerts als Estats Units i Europa.

La clausura del festival tindrà lloc el 21 d'agost amb la soprano Ainhoa Arteta, dirigida pel mestre Andrés Salado i acompanyada per la formació GIOrquestra, per oferir un recorregut per algunes de les àries més reconegudes de la història de l'òpera. Una part de la recaptació del concert d'Arteta es destinarà a l'associació AcompanyArt.

En aquesta edició, repetirà el músic britànic Sting, que presentarà l'espectacle My Songs, i també tornen Diana Krall, Ben Harper amb The Innocent Criminals, el cantant i compositor britànic Jamie Cullum, Katie Melua, Sílvia Pérez Cruz, acompanyada pel pianista Marco Mezquida, Luis Fonsi, Ramón Mirabet, David Bisbal i Taburete.

Debutaran al festival figures internacionals com Liam Gallagher, Jorge Drexler, The Vamps i Ara Malikian.

Visitaran per primera vegada Cap Roig Pastora Soler, Rozalén, la malaguenya Vanesa Martín , Álvaro Soler i Aitana.

Auditori soterrat

El director dels Jardins de Cap Roig i del Palau Macaya de Barcelona, Josep Ollé, va recordar que hi ha molt avançat el projecte de fer un auditori soterrat a Cap Roig destinat al «debat i la reflexió».

Segons Ollé, s'espera tenir «imminentment» els permisos per començar obres a l'abril, aturar a l'estiu per no molestar el festival, i reprendre al setembre. La inauguració podria fer-se la primavera del 2020.

Així ho va explicar ahir en la presentació del festival al CaixaForum Girona, en presència de Jaume Massana, delegat de CaixaBank a Girona, i els alcaldes de Palafrugell i Montràs.

El certamen se celebrarà del 12 de juliol al 21 d'agost amb , Ben Harper, Maluma, Luis Fonsi, Liam Gallagher, Diana Krall, Nile Rodgers & Chic, Jamie Cullum, Katie Melua, Jorge Drexler, The Vamps, Morat i Ara Malikian, en l'apartat internacional, i Sílvia Pérez Cruz, Pastora Soler, Rozalen, Taburete, Ramon Mirabet, Vanesa Martin, Álvaro Soler, David Bisbal, Aitana, Ainhoa Arteta, com a artistes catalans i estatals.