Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor als 76 anys l'artista tossenc Bonaventura Ansón

Havia destacat com a pintor, gravador i escultor i deixa un important llegat d'obres en espais públics, com la de la variant de Sant Daniel

Mor als 76 anys l'artista tossenc Bonaventura Ansón· Aniol Resclosa

L'artista tossenc Bonaventura Ansón va morir dilluns a la nit als 76 anys. De gran versatilitat, Ansón (Tossa de Mar, 1945) va destacar com a pintor, gravador i escultor.

Cap al 1970 i després d'unes primeres exposicions col·lectives, Ansón va fer les primeres mostres individuals a Tossa i Girona, abans de passar també a Barcelona i Madrid.

Durant la seva joventut va fer una estada a París, al centre Les Fusains, i també a Carrara, a Itàlia, lloc on va introduir-se en l'escultura en marbre i al qual acabaria molt vinculat per seguir investigant el marbre.

Escultures en espais públics

Al llarg de la seva trajectòria artística, l'artista va treballar diversos formats i materials, com el collage, la fusta, les instal·lacions o l'escultura monumental. De fet, deixa una important obra escultòrica en espais públics.

Entre les seves peces més conegudes hi ha Girona, llindar d'Europa a la variant de Sant Daniel; Corcs, al passeig marítim de Llançà; La lluna i el núvol blanc als jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell; Dafne i Apol·lo a Lloret de Mar o l'escultura Afany, a les instal·lacions del Geieg de Sant Ponç.

Havia participat en diverses ocasions a la Fira Arco de Madrid i, a més d'exposar en nombroses ocasions arreu de l'Estat, ho va fer també en diverses ciutats europees i a Nova York.

Prem per veure més contingut per a tu