L'artista tossenc Bonaventura Ansón va morir dilluns a la nit als 76 anys. De gran versatilitat, Ansón (Tossa de Mar, 1945) va destacar com a pintor, gravador i escultor.

Cap al 1970 i després d'unes primeres exposicions col·lectives, Ansón va fer les primeres mostres individuals a Tossa i Girona, abans de passar també a Barcelona i Madrid.

Durant la seva joventut va fer una estada a París, al centre Les Fusains, i també a Carrara, a Itàlia, lloc on va introduir-se en l'escultura en marbre i al qual acabaria molt vinculat per seguir investigant el marbre.

Escultures en espais públics

Al llarg de la seva trajectòria artística, l'artista va treballar diversos formats i materials, com el collage, la fusta, les instal·lacions o l'escultura monumental. De fet, deixa una important obra escultòrica en espais públics.

Entre les seves peces més conegudes hi ha Girona, llindar d'Europa a la variant de Sant Daniel; Corcs, al passeig marítim de Llançà; La lluna i el núvol blanc als jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell; Dafne i Apol·lo a Lloret de Mar o l'escultura Afany, a les instal·lacions del Geieg de Sant Ponç.

Havia participat en diverses ocasions a la Fira Arco de Madrid i, a més d'exposar en nombroses ocasions arreu de l'Estat, ho va fer també en diverses ciutats europees i a Nova York.