Segueix-nos a les xarxes socials:

Quan Dalí encara no portava bigoti

Una exposició al Museu del Joguet de Figuereres repassa els primers anys de vida de l'artista

Quan Dalí encara no portava bigoti· Arxiu Felip Domènech

Imatges de Salvador Dalí al costat dels pares i la seva germana Anna Maria, la revista que escrivia amb els seus companys de classe o una joguina tan especial, Don Osito Marquina, que rebia correspondència de Lorca són alguns dels elements més destacats d'una exposició que s'inaugura avui al Museu del Joguet de Figueres i que repassa la infància i joventut de l'artista. Fins l'11 de setembre, Els vint primers anys de Salvador Dalí. Àlbum familiar mostra els seus primers treballs i la seva quotidianitat familiar, fixant-se en els personatges que el van marcar en aquella època, incloent-hi el seu germà mort i amics més propers.

Perquè, tot i que no hi ha indicis que la família Dalí-Domènech tingués un àlbum de fotografies, el nombre important d'imatges que se'n conserven indiquen que els agradava retratar-se a les cases dels fotògrafs professionals de Figueres i Barcelona. També hi ha, fet poc habitual llavors, fotografies fetes per amics.

A partir d'aquestes fotos procedents de diversos arxius de la família i de les amistats del cercle més íntim, la mostra recorre l'etapa primerenca del figuerenc, reprenent l'exposició que es va fer durant el seu centenari el 2004, que es va exhibir també a Barcelona i en format reduït a Venècia.

Entre els elements exposats hi ha també imatges de com eren Figueres i Cadaqués en aquells anys i documentació sobre les seves primeres exposicions i col·laboracions editorials en les publicacions locals de l'època, com la revista Studium, que va crear el 1919 amb altres companys de l'Institut de Segon Ensenyament de Figueres i que només va durar un curs escolar.

Un dels apartats està dedicat a Don Osito Marquina, el joguet més estimat pels germans Dalí i que va ser batejat així per Federico García Lorca, que li escrivia cartes i postals.

Prem per veure més contingut per a tu