Segueix-nos a les xarxes socials:

Dansa CRÍTICA

Il·luminats per l’art de les estrelles

Il·luminats per l’art de les estrelles

És un privilegi poder gaudir de les arts en directe. Sobretot, en temps convulsos com els que vivim per culpa de la pandèmia. A la solista del ballet del teatre Mariinsky, Maria Khoreva, guardonada amb el premi en memòria de Carme Mateu -creadora del Festival de Peralada-, no li faltava raó. La nit del divendres va envoltar-se d’estrelles, en el sentit literal de la paraula, a Peralada. L’espectacle Ballet under the stars no va deixar indiferent a ningú, ni a les cigonyes del Castell que acompassaven els aplaudiments finals amb els seus sons.

Van ser 80 minuts sense pausa com a conseqüència de les restriccions per frenar la Covid-19, però que van digerir-se fàcilment. Les directores Monica Hamill i Iratxe Ansa van tenir la capacitat de plasmar sobre l’escenari el talent i la perseverança dels ballarins i ballarines que hi havia a dalt l’escenari. Malgrat tractar-se d’un tastet de diferents estils, tot encaixava a la perfecció. Els vestuaris i la il·luminació eren simples, per deixar el veritable protagonisme als artistes. També les coreografies, que es desenvolupaven sense una escenografia recarregada. Era d’agrair.

A partir de diferents solos, duos i, fins i tot, un trio amb cant en directe i que trencava estereotips, es va fer palès que tots els ballarins i ballarines tenien una base clàssica, però que a partir d’aquesta havien anat evolucionant cap a diversos matisos. Cadascun únic i inigualable. Això sí, gran part de les coreografies eren majoritàriament plàstiques i aèries, com si només es toqués el terra per agafar impuls. Feia l’efecte que les estrelles havien baixat del cel per il·luminar Peralada amb el seu art.

Prem per veure més contingut per a tu