Segueix-nos a les xarxes socials:

El projecte «Vives!», protagonista del retorn de les Nits de Música al Call

Les Nits de Música al Call van tornar ahir al pati del Centre Bonastruc ça Porta després que l’estiu passat la pandèmia obligués a cancel·lar els actes.

Una càpsula de Vives! va donar el tret de sortida a l’edició d’enguany. La peça, extreta d’aquest treball en procés de creació, s’engloba en un projecte que s’inspira, segons l’organització, «en les dones que, com Neus Català i Charlotte Delbo, van lluitar contra el feixisme, van sobreviure a l’inimaginable i després van relatar amb tota la cruesa la seva experiència». A través de la càpsula, el públic va poder veure, des de dins, el procés creatiu, la recerca i els assaigs de la primera residència de l’equip tècnic i artístic.

El projecte es va començar a gestar l’any 2019 amb la voluntat d’engegar-se al 2020 coincidint amb el 75è aniversari de l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz-Birkenau, però la pandèmia va obligar a posposar la seva presentació. Durant aquests mesos, l’equip liderat per Gisela Vicenç i Montse Canals, sota la direcció artística de Montse Colomé, ha estat treballant en la recerca documental i la recerca creativa i de moviment, juntament amb el desenvolupament de la dramatúrgia i el disseny de l’espai escènic.

La programació es reprendrà el 26 d’agost amb Rosa Zaragoza, que presentarà el seu nou projecte Pura i senzilla com Abigail. Inspirat en poemes de jueus catalans de temps medievals, traduïts per Jaume Riera i Eduard Feliu, el treball vol convertir-se també en un homenatge als historiadores i hebraistes catalans que al llarg dels anys han contribuït de forma activa a la recuperació d’aquest llegat cultural.

Prem per veure més contingut per a tu