Segueix-nos a les xarxes socials:

Montse Ayats liderarà el Pla nacional del llibre i la lectura

La filòloga i editora osonenca va ser presidenta d’editors.cat i de La Setmana del Llibre en Català

La filòloga i editora osonenca Montse Ayats serà la nova responsable del Pla nacional del llibre i la lectura de Catalunya, una eina de foment de la lectura i de suport a la indústria del llibre que depèn de la Institució de Lletres Catalanes. Ayats va ser presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, editors.cat, del 2016 al 2020, i de La Setmana del Llibre en Català, del 2013 al 2015.

Montse Ayats Coromina va néixer a Ciuret l’any 1968 i és mestra per la UVIC-UCC i llicenciada en filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona. L’any 2001 va realitzar el postgrau d’Edició de la Universitat Pompeu Fabra. Al 2003 va ser nomenada directora d’Eumo Editorial, l’editorial de la UVic-UCC.

Ayats és coautora d’algunes obres que estan relacionades amb l’ensenyament i aprenentatge de la llengua, com per exemple el Primer Diccionari, i també ha col·laborat amb Manuel Llanas en la redacció de la Història de l’edició a Catalunya (6 volums).

En les edicions entre 2013 i 2015 va ser la presidenta de La Setmana del Llibre en Català. Ayats també va ser presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, editors.cat, del 2016 al 2020. Al juliol del 2021, va ser nomenada presidenta del Casino de Vic.

Prem per veure més contingut per a tu