Diari de Girona

Diari de Girona

Portalblau s'acosta a les darreres hores de Sòcrates a través del seu deixeble Licaó

El festival de l'Escala acull aquest divendres un espectacle d'Albert Arribas basat en un text de Dimitris Dimitriadis

Sergi Torrecilla en el paper de Licaó en un moment de l'espectacle Portalblau

Acusat de venerar noves divinitats i, al mateix temps, corrompre la moral dels joves, Sòcrates va ser condemnat a mort per un jurat popular format per mig miler de ciutadans, seguint amb el model de justícia de l'antiga Grècia. Corria l'any 399 aC quan el considerat com a pare de la filosofia occidental va ser condemnat a morir per 360 vots a favor i 140 en contra. Sòcrates va morir després d'ingerir una dosi de cicuta, el mètode d'execució que s'aplicava en aquells temps en el bressol de la civilització. Tenia 71 anys.

Però, com van ser les últimes hores d'un dels filòsofs més influents de tots els temps? Aquesta és la pregunta que intenta respondre "Licaó. Apologia del desig", l'espectacle creat per Albert Arribas que compta amb la interpretació de l'actor Sergi Torrecilla i que aquest divendres es podrà veure, a les 20.30 h al Camp de les Aromes de l'Escala, en el marc de la programació del festival Portalblau, amb les entrades exhaurides. Basat en el text de títol homònim del dramaturg grec Dimitris Dimitriadis, l'espectacle s'acosta a les darreres hores de vida del mestre, a través de la mirada del seu deixeble Licaó.

"Licaó. Apologia del desig" donarà el tret de sortida un cap de setmana farcit de propostes culturals en el marc d'aquest festival que, organitzat per l’Ajuntament de l’Escala, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i Tem Productions, se celebra des del 2008 al municipi de l'Alt Empordà. Dissabte, a les 19.30 h, l'Alfolí de la Sal serà l'escenari d'un conversa literària entre l'escriptor, pintor i escultor marroquí Mahi Binebine i el seu traductor al català, el poeta Manuel Forcano. Més tard, a les 21.30 h a La Riba, la música serà la protagonista amb el concert que oferirà el grup Habla de Mi en Presente. El jove sextet nascut a Berlín, ciutat que compta amb una potent i reconeguda escena electrònica que influeix notablement en la seva proposta, presentaran en directe "Vivir más", un àlbum amb el qual la formació defineix la seva proposta a base de techno i rumba.

Diumenge serà el torn del circ. La Riba serà l'escenari de l'espectacle gratuït Espera, a càrrec de la Companyia de Circ "eia". Reconeguda amb el Premi de la crítica de Catalunya 2017 al "Millor espectacle de carrer", la peça convida el públic a viure de prop i en una atmosfera que ens transporta a un lloc fora de temps les acrobàcies d'uns artistes que es converteixen en artesans del moviment.

La 15a edició del festival Portalblau, que enguany ha esponjat la seva programació arrencant el passat 26 de març, es clourà el pròxim 15 d'agost amb l'actuació del violonista libanès Ara Malikian. La cita cultural multidisciplinària també portarà aquest estiu a l'Escala noms com Els Catarres, Stay Homas, Texas, Clara Peya o Ramon Mirabet, entre d'altres.

Compartir l'article

stats