Segueix-nos a les xarxes socials:

La Planeta arrenca l'any amb música

Jordi Fornells i Mario Mas i un concert teatralitzat sobre la bossa nova obren la temporada

La Planeta arrenca l'any amb músicaDdG

La sala La Planeta de Girona arrencarà l'any amb música. Divendres, la sala teatral acollirà el concert de presentació del disc La O dels músics Jordi Fornells i Mario Mas emmarcat dins el festival Neu! i diumenge, Iogui Trio presenta un concert-relat sobre la història de la bossa nova. 

La O és una proposta del cantaor gironí Jordi Fornells i el guitarrista Mario Mas, on s’expressen les inquietuds creatives que comparteixen entorn de la recerca dels orígens en comú dels ritmes i la lírica populars transatlàntics, “el toque a lo barbero”, els cants primitius i les ressonàncies ibèriques; un paisatge sonor eclèctic que connecta la lírica popular catalana amb el cante jondo, reinterpreta sons tradicionals mitjançant l’adaptació poètica i la creació pròpia en forma de cançó i experimenta amb les sonoritats elèctriques de la guitarra a partir dels tocs clàssics o populars. 

1'59'' que van canviar el món desgrana la història de la bossa nova a través dels seus protagonistes, les cançons més representatives i anècdotes teatralitzades. Amb l’ajut de la veu, la guitara, el clarinet, el saxo o el xiulet, els músics Xavi Molina, Evandro Correa i Lluís Subiranes van de la música que els esclaus africans van dur al Brasil fins a l’eclosió del gènere amb Joao Gilberto o Vinicius de Moraes. Després hi haurà un col·loqui. 

Prem per veure més contingut per a tu