La Planeta arrenca l'any amb música

Jordi Fornells i Mario Mas i un concert teatralitzat sobre la bossa nova obren la temporada

«1'59'' que van canviar el món»

«1'59'' que van canviar el món» / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

La sala La Planeta de Girona arrencarà l'any amb música. Divendres, la sala teatral acollirà el concert de presentació del disc La O dels músics Jordi Fornells i Mario Mas emmarcat dins el festival Neu! i diumenge, Iogui Trio presenta un concert-relat sobre la història de la bossa nova. 

La O és una proposta del cantaor gironí Jordi Fornells i el guitarrista Mario Mas, on s’expressen les inquietuds creatives que comparteixen entorn de la recerca dels orígens en comú dels ritmes i la lírica populars transatlàntics, “el toque a lo barbero”, els cants primitius i les ressonàncies ibèriques; un paisatge sonor eclèctic que connecta la lírica popular catalana amb el cante jondo, reinterpreta sons tradicionals mitjançant l’adaptació poètica i la creació pròpia en forma de cançó i experimenta amb les sonoritats elèctriques de la guitarra a partir dels tocs clàssics o populars. 

1'59'' que van canviar el món desgrana la història de la bossa nova a través dels seus protagonistes, les cançons més representatives i anècdotes teatralitzades. Amb l’ajut de la veu, la guitara, el clarinet, el saxo o el xiulet, els músics Xavi Molina, Evandro Correa i Lluís Subiranes van de la música que els esclaus africans van dur al Brasil fins a l’eclosió del gènere amb Joao Gilberto o Vinicius de Moraes. Després hi haurà un col·loqui.