La Mercè obre el 24 amb una mirada actual a Shakespeare amb Rigola i Belbel

 En arts visuals destaquen les exposicions «Cosir ciutats», de Pere Bellès, i «Blaus», de Clara Gassiot 

Rigola, en una imatge d'arxiu.

Rigola, en una imatge d'arxiu. / ACN

Alba Carmona

Alba Carmona

Un cicle que s’acosta al teatre de William Shakespeare des de l’actualitat, amb Jordi Coca, Sergi Belbel, Xavier Albertí, Salvador Oliva i Àlex Rigola, és la novetat més destaca de l’inici d’any al Centre Cultural La Mercè de Girona. A més del cicle Shakespeare avui, l’Escola Municipal d’Humanitats (EMHU) també engegarà una nova edició de Cinema i filosofia, mentre que en l’àmbit de les arts visuals destaquen les exposicions Cosir ciutats, de Pere Bellès, i Blaus, de Clara Gassiot.

Shakespeare avui. Visions actuals de Shakespeare des de la teoria i la pràctica teatrals aplegarà un cop al mes de gener a maig alguns dels millors especialistes i professionals teatrals més destacats del país que han treballat en el cànon shakespearià: Jordi Coca, Sergi Belbel, Xavier Albertí, Salvador Oliva i Àlex Rigola. Està organitzat per la Càtedra Tom Sharpe de la Universitat de Girona, en col·laboració amb l’EMHU i coordinat per Jordi Sala Lleal. Les sessions d’aquest primer trimestre seran els dies 30 de gener, 20 de febrer i 12 de març.

Després de Literatura i filosofia, Art i filosofia i Música i Filosofia, una nova edició de Cinema i filosofia posarà a sobre la taula sis obres audiovisuals de diferents períodes i els grans reptes filosòfics que plantegen de la mà de Pepa Balsach, Virginia García del Pino, Javier Rebollo, Eudald Espluga, Sergi Sánchez i Paula Kuffer.

Pel que fa a l’Escola Municipal d’Art (EMA) enceta la temporada expositiva amb la mostra Cosir ciutats, de l’artista Pere Bellès, en la qual proposa una ruta visual per la ciutat a la recerca de la memòria adscrita, cercant un diàleg amb l’espai i amb el territori que forma part de l’imaginari de cadascú. La inauguració tindrà lloc el 18 de gener i es podrà visitar fins a l’1 de març.  A partir del 7 de març i fins al 26 d'abril, li prendrà el relleu l’artista olotina Clara Gassiot amb l’exposició Blaus, una proposta pictòrica basada en la freqüència vibratòria dels colors, en concret, del color blau.Les dues mostres inclouran una classe magistral per part de l’artista. 

A més, enguany s’inicia una nova col·laboració entre l’EMA i l’Associació Catalana de Cal·ligrafia Japonesa amb l’exposició Acashodo. Es tracta d’una mostra col·lectiva amb obres de Gerardo D. Cristante, Eva Ibáñez Cano, Carme Feliu Latorre, Andi Dom Dom, Christian T. Arjona i Teresa Belmont, membres fundadors de l’associació. S’hi podran veure peces cal·ligràfiques, paisatges amb tinta xinesa, Art Shodo i abstracció. Tancarà l'exhibició el maridatge de cal·ligrafia japonesa sobre ceràmiques de Lucinda Clay. La mostra s’inaugurarà el 15 de febrer i es podrà visitar fins al 29 de març.