11 de novembre de 2008
11.11.2008

Nissan presenta l'ERO per acomiadar 1.288 treballadors aquest any

La companyia anuncia un nou expedient per a 392 empleats a mitjan 2009 mentre que la plantilla respon amb més mobilitzacions

11.11.2008 | 01:00
Més de mil treballadors de Nissan van tallar ahir la Ronda Litoral de Barcelona a l´alçada de la Zona Franca.

L'automobilística Nissan va presentar ahir a la tarda davant el Departament de Treball de la Generalitat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 1.288 treballadors abans de final d'any, mentre que a mitjan 2009 presentarà un altre pla per prescindir de 392 empleats més.
La companyia va decidir finalment dividir en dos l'ERO que va anunciar fa gairebé un mes per eliminar un total de 1.680 llocs de treball en les seves plantes de Barcelona, fet que suposa aproximadament el 40% de la plantilla, amb la finalitat de garantir la viabilitat d'aquestes instal·lacions en el futur.
"Nissan Motor Ibèrica ha d'assegurar la seva competitivitat per arribar a 2010 en la millor posició per optar a l'adjudicació de nous models. Amb aquest objectiu, la companyia ha de prendre la difícil decisió de reduir en 1.680 el nombre de posicions de la seva planta de Barcelona des d'ara i fins a setembre de 2009", ha assenyalat la multinacional en un comunicat.
Davant l'anunci de l'ERO, els respresnentants dels treballadors van anunciar més mobilitzacions. Ahir, uns 1.500 empleats de la companyia van tallar la ronda.

Precedent per altres firmes
El secretari general d'ERC, Joan Ridao, va alertar ahir que acceptar l'ERO de Nissan és crear un precedent per a altres empreses que optarien per la mateixa via. Va opinar que l'ERO de Nissan és "innecessari" i "injustificable", i va acusar la companyia d'aprofitar-se de la crisi per deslocalizar-se.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema