26 de novembre de 2008
26.11.2008
Feina

La xifra d'atesos a Treball de Girona bat rècords i arriba a les 750 persones diàries

Només en un més la quantitat d'aturats que han passat per l'oficina ha crescut en 150 persones per dia

26.11.2008 | 10:52
Usuaris de l´oficina de Girona, aquest matí

El nombre d'atesos diàriament a les oficines de Treball de la ciutat de Girona no para de créixer i en els darrers dies ha arribat a assolir xifres rècord amb 750 persones que hi van a buscar feina cada dia. La seva directora, Glòria Plana, ha declarat que aquesta és una xifra molt elevada que fa saturar les oficines i s'ha mostrat confiada que l'afluència anirà a la baixa gràcies a la contractació en el sector serveis a la campanya de Nadal. El passat mes d'octubre la xifra d'atesos era de 600 i només en un més ha crescut en 150 persones més. Plana ha atribuït aquesta crescuda a què les persones que han fet campanya d'estiu ara s'adrecen al SOC per trobar una nova feina.

Aquestes xifres superen de llarg l'afluència que els darrers anys havia tingut aquestes oficines, superant el doble de persones ateses que fa només un any. I la situació no només és d'alta demanda a les oficines de Treball de Girona, sinó que Plana ha explicat que a Figueres s'arriba a 500 persones diàries, a les oficines de Blanes també s'arriba a 500 persones i a Palamós es fan 150 atencions diàries. A Girona, particularment, les cues són visibles des de primera hora del matí.

'Aquest és el resultat de tants ERO que s'han presentat en les darreres setmanes', ha indicat Plana que ha recordat que les dades de l'atur fetes públiques a primer de novembre situaven en un 10,6% la taxa d'aturats, segons l'Enquesta de Població Activa.

La directora del SOC a Girona ha reconegut que estan saturats tot i els instruments que estan aplicant per agilitzar l'atenció o per ajudar a trobar feina a les persones que estan desocupades. Plana ha reconegut que això ha tret pressió pel que fa sobretot als tràmits ràpids.

Plana ha recordat que des de fa tres setmanes es pot renovar la demanda de cerca de feina a través del telèfon 012 i també a través d'Internet i que a les oficines s'han aplicat mesures com un gestor de fluxes que redirigeix cada persona cap al sector on desitja trobar feina.

A més, la directora del SOC ha explicat que les aules de recerca intensiva de feina, que van començar a funcionar a l'octubre, han donat bon resultat i ja hi ha hagut quatre persones del primer grup de quinze que han trobat feina. Es tracta d'unes aules on unes orientadores ensenyen a trobar feina a tots els portals d'Internet, com fer un currículum i com superar satisfactòriament una entrevista.

El darrer reforç al SOC ha estat la contractació de 16 orientadores que ajuden la gent a trobar un nou sector a l'alça per ocupar-se i els mostren el camí que han de seguir per reconvertir-se i formar-se en una nou àmbit laboral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema