28 de novembre de 2008
28.11.2008
40 Años
40 Años
Empresa

L'ERO de Hutchinson no afectarà els treballadors de més de 54 anys

28.11.2008 | 14:52
L'ERO de Hutchinson no afectarà els treballadors de més de 54 anys

El Comitè d'empresa i la direcció de la multinacional Hutchinson de Palamós han arribat a un principi d'acord en relació a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afecta a 449 treballadors del 473 que hi ha actualment en plantilla.

Segons l'acord, l'empresa afegirà compensacions econòmiques a la prestació que els treballadors rebin de l'atur mentre duri l'ERO temporal. També 's'han pogut quadrar els calendaris perquè la gent no quedi regulada el 2008', ha explicat Albert Tabernero a l'ACN, delegat sindical de CCOO de Hutchinson, i els treballadors de 54 anys o més quedarà absenta de la regulació, perquè no pateixin pèrdues en temes de jubilació.

La regulació en principi comença ara, però els treballadors de la Hutchinson aprofitaran una 'bossa de vacances' que tenien acumulada individualment des d'un canvis que hi ha haver a l'empresa el 2005. D'aquesta manera, els treballadors faran aquestes vacances acumulades ara per poder començar a regular el 2009.

'La direcció de l'empresa ha de ser transparent per garantir llocs de treball i la viabilitat a la nostre empresa', ha explicat Tabernero.

La planta que la multinacional té a Palamós, situada al paratge de la Pietat, fabrica components per a cotxes. Entre les peces que es fabriquen hi ha, per exemple, tubs d'aire condicionat. A més d'aquesta planta al Baix Empordà, la multinacional té altres centres de producció del grup Hutchinson en països de l'Europa de l'Est, com ara Polònia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema