Una de les principals companyies de capital risc de tot el món, Kleiner Perkins Caufield & Byers, confia a invertir en empreses espanyoles exportadores i reconeix que centrar-se en el mercat intern no és una solució factible ara a Espanya. Un dels socis de la firma d'inversió, Randy Komisar, va assegurar que "moltes de les empreses que el grup busca a Espanya tenen aspiracions globals i aquests negocis no aniran directament al mercat espanyol".

Per a Komisar, aquestes empreses en les quals busquen invertir es dediquen als mitjans digitals, jocs, educació i energia, mentre que la seva clau és que creen llocs de treball al mercat espanyol i importen tecnologies al mercat estatal, però "venen al món".

Komisar representa una de les principals multinacionals del capital risc, radicada a Califòrnia, que aposta per valors emergents i arriscats, i gestiona uns fons que arriben als 2.000 milions d'euros.

Amb 23 acords internacionals signats el 2011, Kleiner Perkins Garfield & Byers és considerada l'empresa de capital risc més activa del panorama mundial durant aquest exercici, segons dades del saló d'emprenedors Biz Barcelona.

Precisament, vingut de Silicon Valley, Komisar ha aterrat aquesta setmana a Barcelona a la recerca de projectes innovadors en els quals invertir i per estar present al Biz Barcelona, celebrat dimecres passat i dijous (15 i 16) a la capital catalana.

La companyia nord-americana s'ha posicionat com una de les destacades entre la cinquantena d'inversors, capitals risc i inversors àngels que han buscat a Barcelona projectes pels quals apostar i generar una inversió potencial de 88 milions d'euros.