L'empresa de recursos humans Eurofirms, amb seu a Cassà de la Selva, ha obert aquest mes les seves dues primeres oficines a Portugal, a Lisboa i Porto. En un comunicat difós ahir, Eurofirms va explicar que "les oficines de Portugal centraran la seva activitat en dos àmbits de referència: la contractació de personal temporal i els serveis d'externalització (outsourcing)".

Els principals sectors econòmics en què Eurofirms focalitzarà la seva activitat són el financer, l'assegurador, l'industrial i l'hostaleria. "Per la seva estructura econòmica, a Lisboa és especialment rellevant el sector de l'hostaleria i el turisme. En canvi, a Porto les tasques d'Eurofirms es focalitzaran en l'àmbit industrial", explica el grup gironí.

L'obertura de les oficines a Portugal ha suposat una inversió de mig milió d'euros i la contractació de vuit persones. La previsió elaborada pel departament financer d'Eurofirms fixa el proper any 2014 per l'entrada en rendibilitat de l'activitat.

El mercat de treball temporal i de serveis d'outsourcing és especialment rellevant a Portugal, on el percentatge de penetració de treball temporal se situa en l'1,6%, el mateix nivell que la mitjana europea.

Empresa en creixement

Tot i el context de recessió , Eurofirms estàexpandint la seva xarxa d'oficines. Actualment, compta amb 48 delegacions, sis de les quals s'han posat en funcionament aquest mateix any. Amb 22 anys d'experiència, Eurofirms va tancar el 2012 amb una facturació de 82 milions d'euros, la xifra més alta de la seva història i que suposa un increment del 3% respecte al 2011. Per a aquest 2013, la facturació prevista superaria els 90 milions d'euros. Eurofirms és la quarta empresa del sector de recursos humans a Espanya (les tres primeres són multinacionals) per volum de facturació.