Segueix-nos a les xarxes socials:

El BCE impulsa una prova de resistència a 130 entitats

L'organisme vol promoure la transparència i restaurar la confiança en els bancs de la zona de l'euro

El Banc Central Europeu (BCE) vol eliminar la incertesa sobre l'estat dels bancs de la zona de l'euro amb una prova de resistència a uns 130 instituts de crèdit, d'ells 16 espanyols. El BCE va informar ahir que l'exercici, que començarà al novembre i durarà dotze mesos, té com a objectiu promoure la transparència i restaurar la confiança en les entitats de la zona de l'euro. L'exercici constarà de tres elements: una avaluació del reg de liquiditat i de finançament dels bancs, una anàlisi de la qualitat dels actius i la prova per avaluar la capacitat de resistència del balanç de les entitats de crèdit en escenaris de tensió. El BCE examinarà, entre d'altres, a 16 bancs espanyols, 24 d'alemanys, 13 de francesos, 15 d'italians, 4 de grecs, 7 d'holandesos i 4 de portuguesos.

Les entitats avaluades tindran actius per un valor superior als 30.000 milions d'euros o del 20% del producte interior brut del seu país. Els bancs espanyols que hi participaran són el Bilbao Vizcaya Argentaria, el Sabadell, el Banco Financiero y de Ahorros, el Banc Mare Nostrum, Banc Popular Espanyol, Santander, Bankinter, Catalunya Banc, Kutxabank, Liberbank, MPCA Ronda, Cadis, Almeria, Màlaga, Antequera i Jaén i NCG Banc.

Les reaccions

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va defensar que les proves de resistència de la banca europea es realitzin de forma "rigorosa i transparent", ja que d'això dependrà que desaparegui la incertesa sobre el sistema financer de la UE. De Guindos va recordar que fa un any i mig existien "molts dubtes" sobre el sistema bancari espanyol.

Prem per veure més contingut per a tu