Potenciar l'activitat econòmica a les dues bandes de la frontera, més "psicològica" que física. És l'objectiu de la patronal gironina FOEG i de la Union Patronale pour l'Enterprise 66, amb seu a Perpinyà. Una de les primeres accions que han portat a terme és la celebració d'unes jornades de formació.

La primera sessió, que s'ha dut a terme aquesta setmana a Perpinyà, s'ha adreçat a empresaris, directors de diferents àrees de negocis i a qualsevol persona interessada a negociar a Catalunya o al conjunt de l'Estat espanyol. Entre altres temes, es va explicatrcom es desenvolupen les empreses als diferents territoris, la legislació jurídica, fiscal i social de l'Estat francès i l'Estat espanyol i els elements comptables. L'exercici d'una activitat comercial en una determinada zona té moltes peculiaritats que cal conèixer amb detall abans d'iniciar negocis.

En aquesta jornada, es va comptar amb les intervencions de l'advocada Julie Borobio, del gabinet DS Advocats i Economistes de Barcelona; i dels economistes Salvador Planas, Ester Pardos i Francesc Turró de Cinc Girona.

El mes d'abril es portarà a terme una jornada de característiques semblants a Girona, però en aquest cas amb l'objectiu d'oferir formació sobre el mercat francès, i posteriorment s'organitzarà un networking amb tots els participants.

El president de la FOEG, Ernest Plana, destaca que Perpinyà està molt a prop de les comarques gironines i que cal ser capaços de vèncer la "frontera psicològica" i treballar conjuntament. "Hem d'acabar sent un sol país a l'àmbit comercial", remarca.

Per la seva part, el responsable de relacions internacionals transfrontereres de la UPE66, Raymond Brunet Planas, valora com a molt importants aquestes jornades perquè "tothom conegui i respecti les legislacions dels dos territoris, i els negocis es facin ben fets".

Fa pocs dies, representants de la UPE66 ja es van reunir amb el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, amb l'objectiu de potenciar accions de cooperació transfronterera i impulsar l'activitat econòmica.