05 de juny de 2015
05.06.2015

'És Farina de Girona' preveu obtenir una collita de més d'un milió de quilos de blat

Flequers artesans de les comarques tarragonines ja estan utilitzant aquest producte per realitzar els seus pans

05.06.2015 | 18:00

La marca 'És Farina de Girona', producte que utilitzen els Flequers Artesans de les comarques gironines, ha donat a conèixer que preveuen obtenir més de un milió de quilos de blat, una xifra similar a la de la collita de l'any passat. En principi, la previsió és que el blat recollit sigui de la mateixa qualitat que el 2014 i es pugui utilitzar per crear el Pa de Tramuntana. Si més no, actualment, diversos flequers artesans de les comarques tarragonines ja estan utilitzant aquesta farina gironina per realitzar els seus pans. Enguany, un total de 24 agricultors - dos més que l'any passat- s'han adherit al projecte 'És farina de Girona' i s'han mantingut les mateixes superfícies conreades.

Des d''És Farina de Girona' i Pa de la Tramuntana assenyalen que l'augment d'agricultors participants en el projecte és una senyal de la "bona acceptació" per part de la ciutadania i de les farineres i els flequers artesans gironins que treballen amb aquest producte.

En concret, enguany s'han conreat un total de 307 hectàrees, sobretot a l'Alt Empordà amb 141 hectàrees, seguit del Baix Empordà amb 91 hectàrees, el Pla de l'Estany amb 58 hectàrees i La Selva amb 17 hectàrees. Enguany s'han sembrat sis varietats diferents de blat que van des de la Nogal fins a la Valbon o la Idalgo.

La farina que s'obté sota aquesta marca és un producte gironí de proximitat que s'aconsegueix esmicolant blats seleccionats i produïts en camps gironins i sota controls de producció integrada, mitjançant mètodes respectuosos amb el medi ambient i que té el distintiu específic del consell regulador de la Producció Integrada. Pel que fa a la botiga, els interessats podran trobar els productes elaborats amb aquesta farina perquè porten una etiqueta blava que els distingeix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook