Alberto Cortina ha posat el sector bancari africà en el seu punt de mira. Fa un mes va començar a operar al Senegal a través del banc d'inversió Banque de Dakar, i al mateix país ja està realitzant una auditoria sobre un banc minorista. A més, també està planejant la creació d'una unitat de banca d'inversió a l'est de la Costa d'Ivori a finals d'any.

Cortina i un grup de socis, que es va negar a nomenar, planegen operar a la regió de la Unió Econòmica i Monetària de l'Àfrica Occidental, UEMOA per les seves sigles en francès. La regió conté una relativa estabilitat política i una moneda comuna, el franc CFA de l'Àfrica Occidental, recolzat pel Banc Central francès, va explicar Cortina.

A través de la banca d'inversió, la companyia actua com a assessora en operacions corporatives, així com també en emissions d'empresa i sobiranes

Àfrica està atraient l'interès dels inversors ja que el creixement supera al de molts països desenvolupats. L'antic màxim responsable executiu de Barclays, Robert Diamond també va fundar una companyia per adquirir companyies africanes de serveis financers.