Catalunya ha rebut durant el segon trimestre d'aquest any una inversió bruta estrangera productiva de 1.302 milions d'euros, 5,2 vegades més que en el mateix període del 2014, quan es va assolir una xifra pròxima als 250 milions, segons va dir ahir el conseller d 'Empresa i Ocupació, Felip Puig en un acte al Castell de Biart, a Masarac.

El conseller va destacar que es tracta de l'import més alt en un segon trimestre de tota la sèrie històrica i que Catalunya concentra el 21,2 % del total de les inversions estrangeres a Espanya entre els mesos d'abril i juny.

En el conjunt del primer semestre, la inversió estrangera en la indústria de Catalunya suma 354,7 milions, un 286,8 % més que en el mateix període de l'any anterior (91,7 milions).

Cau la inversió a l'exterior

En relació amb la inversió catalana a l'estranger, aquesta ha estat de 245,7 milions d'euros durant el primer semestre del 2015, un 3,1 % menys que el 2014.

Puig va afirmar que aquestes dades posen de manifest que Catalunya "és una de les economies més obertes i dinàmiques d'Europa".

"Hem crescut més que mai i esdevenim un referent a Europa", va assenyalar el conseller