24 de desembre de 2015
24.12.2015

Rieju, Torrot, Volta i Scutum fabricaran juntes la primera moto elèctrica catalana

24.12.2015 | 07:25
Els representants de les quatre marques implicades en el projecte.

Quatre companyies del sector de la moto, les gironines Rieju i Volta (ambdues amb seu a Figueres), més Torrot (que acaba de comprar Gas Gas), i Scutum, han acordat fabricar conjuntament una motocicleta escúter elèctrica catalana, amb la finalitat de començar a comercialitzar-la l'any 2017.
En la firma del conveni impulsat per la Generalitat, el director general d'Indústria, Antoni Maria Grau, va explicar ahir que aquesta agrupació empresarial neix amb l'objectiu de dissenyar i produir conjuntament una nova motocicleta urbana i elèctrica, posicionada en un segment de mercat amb una gran demanda i amb perspectives de creixement.
La motocicleta tindrà una potència similar a la d'un escúter de 125 centímetres cúbics i comptarà amb dos motoritzacions possibles, llantes de 16 polzades, òptiques tipus LED i tindrà un preu de venda al públic de 4.000 euros, incloent-hi la bateria.
Amb aquesta iniciativa, es preveu la creació de 30 nous llocs de treball entre directius, enginyers, mecànics, operaris i administratius amb l'objectiu de produir un mínim de 10.000 escúters a l'any i iniciar la comercialització del vehicle el 2017.
També Grau va destacar que es tracta d'una motocicleta 100% catalana, que a més d'estar fabricada per aquestes quatre companyies, estarà totalment formada amb peces de proveïdors locals. La regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, va assenyalar que aquesta iniciativa resulta molt interessant per al consistori barceloní per promoure la producció local i per impulsar una idea en l'àmbit dels vehicles elèctrics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook