Segueix-nos a les xarxes socials:

El canvi climàtic compromet la producció de la poma de Girona

Un estudi de l'IRTA alerta que la floració es veurà afectada per la falta de fred en funció de la varietat

El canvi climàtic compromet la producció de poma a la zona gironina del baix Fluvià, que compta amb la indicació geogràfica protegida de «Poma de Girona», segons un estudi realitzat per l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de la Generalitat de Catalunya.

La floració es veurà afectada, encara que en diferent mesura en funció de les varietats, ja que l'augment de la temperatura condueix a una falta d'hores de fred que són necessàries per a les flors i, per tant, els fruits.

Aquesta situació comprometria el rendiment idoni d'alguns tipus de poma o cultius a la zona de Girona en què es va centrar l'estudi. Aquestes alteracions climàtiques provocarien retards i desordres en la floració que afectarien la viabilitat de la collita a la regió.

«Greu compromís»

«El canvi climàtic posa en compromís aquesta activitat agrícola, almenys si es porta a terme com ara, i aquest treball vol ser una ajuda en el moment de prendre decisions», explica l'investigador de l'IRTA Robert Savé.

L'investigador està convençut que si es realitzessin estudis similars en vinyes o oliveres els resultats mostrarien desajustos en algunes varietats i aquests indicadors podrien ser el primer pas per desenvolupar estratègies agronòmiques d'adaptació.

Aquest treball ha estat finançat parcialment pel projecte a nivell europeu Life-Medacc i l'Accua de la Fundació Caixa Catalunya i dirigit per un equip d'investigadors de l'IRTA Mas Badia i del programa d'Horticultura Ambiental entre d'altres.

Prem per veure més contingut per a tu