Segueix-nos a les xarxes socials:

Comexi presenta nova maquinària en el marc d'una fira a Moscou

La companyia amb seu a Riudellots hi duu la nova laminadora dissenyada en col·laboració amb HP

El de la maquinària, amb un pes molt específic en la indústria de la província de Girona, és un dels sectors que va registrar un millor comportament, l´any passat, pel que fa a exportacions. Va incrementar un 12% la seva presència al mercat exterior, segons dades del Ministeri d´Economia i Competitivitat. En aquest context, Comexi, empresa amb seu a Riudellots de la Selva especialitzada en la fabricació de màquines per a la indústria de la conversió de l´envàs flexible, presentava recentment a Moscou, en el marc de la fira sectorial Upakovka, la seva última tecnologia. Un dels productes que més van «despertar l´interès» dels professionals del certamen, assenyalen fonts de la companyia, va ser la nova laminadora Comexi Nexus L20000, que la marca gironina ha desenvolupat en col·laboració amb la multinacional Hewlett-Packard i que ha estat dissenyada per a tirades curtes i que permet, alhora, reduir el temps de distribució al mercat.

El 2015 les exportacions gironines al mercat rus van caure un 1,3%, segons dades del Govern espanyol, i es van situar en el 41,8 milions d´euros -el 2014 van representar 42,5 milions. Arran de les sancions imposades per la UE a Rússia per la intervenció militar a Ucraïna, van provocar, el 2013, la caiguda de les exportacions a aquell país, que encara no s´han recuperat -el sector carni, que el 2012 havia venut a aquell país més de 70 milions, n´ha estat el gran perjudicat.

En qualsevol cas, la presència recent de directius de Comexi a la fira Upakovka ha servit, assenyalen fonts de l´empresa de Riudellots, per «reforçar llaços amb els clients actuals» i per «establir contactes amb clients potencials del sector», així com per mostrar la tecnologia de Comexi «al nord d´Europa, on la indústria de l´envàs flexible té un potencial important».

Primera gran trobada

Upakovka es va celebrar del 26 al 29 de gener i va constituir «la primera gran trobada a escala internacional d´empreses del sector», explica Comexi. El certamen va comptar amb la presència d´empreses de Rússia, Bielorússia, Armènia, Ucraïna i Turquia, entre d´altres països.

Prem per veure més contingut per a tu