10 de setembre de 2016
10.09.2016

La Comissió Europea retira el pla per limitar el «roaming» gratuït a 90 dies

La limitació del roaming gratuït a 90 dies l'any va despertar fortes crítiques entre les associacions de consumidors

11.09.2016 | 07:18

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va retirar el pla per limitar el roaming gratuït a la Unió Europea a 90 dies l'any. Tot i que la proposta es va presentar aquest mateix dilluns, quatre dies després Brussel·les s'ha fet enrere. En un breu anunci a la seva pàgina web, la CE assegura que «els serveis de la Comissió, a instruccions del president Juncker, han retirat l'esborrany i treballen en una nova versió». La limitació del roaming gratuït a 90 dies l'any va despertar fortes crítiques entre les associacions de consumidors i els partits al Parlament Europeu, que consideraven que la mesura impedia la creació d'un veritable mercat digital únic.

El portaveu de la Comissió Europea Alexander Winterstein va explicar la decisió de retirar la proposta. «D'acord amb les respostes que hem rebut, el president ha donat instruccions de retirar la proposta i treballar en una de nova, una de millor», va assegurar.

Segons Winterstein, la Comissió «manté al 100%, contràriament al que deien alguns mitjans, el seu compromís de fer desaparèixer el roaming totalment el juny del 2017». «Punt i final», va dir el portaveu, assegurant que les «modalitats tècniques» anunciades dilluns s'hauran de revisar. «La proposta, simplement, no és prou bona per al nostre president (Juncker) i per això ens ha demanat que treballem més dur, que ho intentem més, per aconseguir una solució millor», va indicar.

Winterstein va lamentar les crítiques per la decisió de la CE. «A vegades se'ns critica per no escoltar, ara se'ns critica per escoltar», va defensar, assegurant que la decisió de retirar el pla s'ha pres després de veure la reacció de diversos eurodiputats i associacions de consumidors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook