29 de novembre de 2016
29.11.2016

Oller de Cassà compra Uprodeco, del grup surer liquidat Corcho del País

El nou propietari de la factoria del polígon El Trust hi invertirà 1,8 milions i mantindrà la plantilla

29.11.2016 | 09:18
Nadal i Puig, de Francisco Oller

L'empresa de fabricació de taps per a vins escumosos Francisco Oller, amb seu a Cassà de la Selva, ha comprat Uprodeco, dedicada a la fabricació i el tractament de granulat de suro. Les gestions, que es van iniciar fa més d'un any, han culminat aquest mes de novembre.

Uprodeco està situada al polígon industrial El Trust de Cassà i ocupa una extensió de 28.000 m2 i compta amb un molí amb capacitat per triturar fins a 9.000 tones de suro per any. Es dóna el cas que Francisco Oller va ser una de les empreses fundadores d'Uprodeco i ara, 64 anys més tard, n'assumeix la propietat.

Uprodeco formava part del grup Corcho del País, que el passat mes de setembre va anar a liquidació perquè no podia eixugar un deute global de més de 15 milions d'euros. La inversió inicial a Uprodeco serà d'1,8 milions d'euros i es mantindran els llocs de treball, explica Francisco Oller, en un comunicat.

En aquest context, el nou propietari garanteix que es mantindran els llocs de treball i la continuïtat del negoci, i a això s'hi sumarà la implementació d'un pla estratègic per fer créixer la fàbrica dedicada a la fabricació i tractament de granulat de suro.

«S'obre una etapa important per a Oller, però també per al suro català», afirmar el director general de la companyia, Joan Puig, que defensa que aquest projecte permetrà produir productes «de la més alta qualitat» i alhora, contribuirà a vetllar per la regeneració de les sureres catalanes.

Per la seva banda, el president del grup Oller, Jaume Nadal, es mostra confiat en els bons resultats de l'explotació del rebuig del suro. «Amb aquesta adquisició culmina d'alguna forma la idea d'empresa que va construir el meu besavi, una aventura personal apassionant que es va acabar convertint en una entusiasta recerca de l'excel·lència que perdura fins als nostres dies», valora Nadal.

Productes de «màxima qualitat»

Per al president del grup del sector surer, resulta molt important estar presents directament en totes les fases de fabricació del tap de suro «per assegurar la màxima qualitat del producte». Francisco Oller SA es va fundar l'any 1982 i està dedicada a l'elaboració de taps per a vins escumosos. El Grup està integrat per quatre societats: la mateixa Francisco Oller SA, amb domicili a Cassà de la Selva; Oller et Cie, amb domicili a Reims (França); Surodis SL, radicada a Sant Vicente de Alcántara (Extremadura) i Oller Gmbh, amb seu a Alemanya. A partir d'ara, a aquest conglomerat empresarial s'hi afegeix Uprodeco, també a Cassà de la Selva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema