Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern inicia els tràmits de la nova llei vitivinícola

L'Executiu vol adaptar la normativa al marc europeu i adaptar-la a les necessitats d'aquest sector econòmic

El Govern inicia els tràmits de la nova llei vitivinícolaAniol resclosa

El Govern va aprovar dimarts passat, en la darrera reunió del Consell Executiu, la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei vitivinícola de Catalunya, una nova normativa que es preveu aprovar enguany i que principalment busca adaptar-se a l'europea i donar cobertura amb una norma amb rang de llei d'àmbits regulats per normes comunitàries o estatals. Actualment, el text resulta parcialment obsolet. A més, en l'aspecte de la viticultura, cal donar cobertura legal amb una norma amb rang de llei a diferents qüestions no regulades en l'esmentada llei catalana actual, com ara les autoritzacions de plantació i replantació, el potencial vitícola i la creació del catàleg de varietats, entre d'altres, per adaptar-ho a la nova normativa europea, segons el Govern.

Així mateix, el que es pretén és una llei que es correspongui millor a l'evolució de la viticultura catalana dels últims anys, un text més adaptat a la realitat actual d'aquest sector. L'aprovació d'aquesta llei havia quedat aturada la l'anterior legislatura, tot i que ja havia estat objecte de debat i d'al·legacions per part del sector. És voluntat del Govern que s'aprovi aquest període legislatiu.

Més seguretat jurídica

Amb l'adaptació de la nova llei a la normativa comunitària s'aconseguirà un nou text que contindrà els canvis generats per aquesta normativa i, en conseqüència, donarà més seguretat jurídica als productors i elaboradors de vins de Catalunya.

Prem per veure més contingut per a tu