El Govern va aprovar dimarts passat, en la darrera reunió del Consell Executiu, la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei vitivinícola de Catalunya, una nova normativa que es preveu aprovar enguany i que principalment busca adaptar-se a l'europea i donar cobertura amb una norma amb rang de llei d'àmbits regulats per normes comunitàries o estatals. Actualment, el text resulta parcialment obsolet. A més, en l'aspecte de la viticultura, cal donar cobertura legal amb una norma amb rang de llei a diferents qüestions no regulades en l'esmentada llei catalana actual, com ara les autoritzacions de plantació i replantació, el potencial vitícola i la creació del catàleg de varietats, entre d'altres, per adaptar-ho a la nova normativa europea, segons el Govern.

Així mateix, el que es pretén és una llei que es correspongui millor a l'evolució de la viticultura catalana dels últims anys, un text més adaptat a la realitat actual d'aquest sector. L'aprovació d'aquesta llei havia quedat aturada la l'anterior legislatura, tot i que ja havia estat objecte de debat i d'al·legacions per part del sector. És voluntat del Govern que s'aprovi aquest període legislatiu.

Més seguretat jurídica

Amb l'adaptació de la nova llei a la normativa comunitària s'aconseguirà un nou text que contindrà els canvis generats per aquesta normativa i, en conseqüència, donarà més seguretat jurídica als productors i elaboradors de vins de Catalunya.