Segueix-nos a les xarxes socials:

La banca cognitiva

Podem definir la banca cognitiva com aquells processos tecnològics basats en intel·ligència artificial que ofereixen solucions aplicades al sector bancari.

Els models cognitius intenten oferir la solució més adequada en funció de cada context. Es basen en mecanismes d'aprenentatge continu en base a experiències i retroalimentació rebuda.

La digitalització de la banca, no només inclou plataformes de banca en línia, sinó que la intel·ligència artificial (simulació de comportaments humans per un robot que actua sobre dades) serà una de les principals revolucions a l'hora d'innovar en el sector bancari. Crear experiències d'usuari centrades en les necessitats particulars de cada client, dotarà de major agilitat a tots els tràmits que els clients desitgin realitzar i reduirà costos operatius.

No estem parlant d'un futur llunyà, sinó que ja s'està aplicant en certs processos com per exemple; En identificació de clients, control del risc, vigilància en el compliment de la normativa, prevenció del blanqueig de capitals i finançament del terrorisme.

La implantació de robots que siguin capaços de processar el llenguatge natural i conversar amb un client és una de les grans i polèmiques revolucions de la banca cognitiva en l'atenció al client. Estem parlant dels xatbots, o assistents virtuals és a dir, un robot capaç d'atendre i resoldre dubtes d'un client, en qualsevol moment i lloc, com:

Procediment per obrir un compte bancari o com accedir a les seves dades en línia..

Actuar com a suport tècnic: processar reclamacions, respondre dubtes i consultes respecte als seus productes bancaris contractats o quins són més convenients, consultar el seu saldo bancari, els últims moviments ....

IBM Watson és un mecanisme capaç d'entendre la forma d'expressar-se dels humans i processar el llenguatge. Un sistema que, amb entrenament i processament de dades, és capaç d'interactuar amb un humà i actuar com un assistent virtual, sense deixar de ser una màquina. És una de les revolucions cognitives més rellevants en l'àmbit mundial i que també ha arribat a la banca..

És un important salt del qual qual només estem veient les primeres passes.

Possiblement serà la guàrdia d'un actiu que és cada dia més rellevant: el nostre temps, però el relatiu a la confiança encara trigarà.

Prem per veure més contingut per a tu