L'empresa Nordic Walking Girona, una empresa que promociona com a complement de la vida saludable la marxa nòrdica, una manera de caminar amb bastons que es pot practicar en qualsevol època de l'any i en infinitat de terrenys, ha estat la guanyadora de la vuitena edició de la Mostra d'Emprenedors de Girona que organitza l'Assessoria Codina i el seu servei d'estratègia digital, ElGiroscopi. A més, han resultat finalistes tres projectes més: Suppacaps, una iniciativa de brou amb càpsules; Redecora'm, una nova tendència en màrqueting immobiliari; i Raketea, una App que uneix els aficionats al món de la raqueta.

Dijous a la nit es va escollir el guanyador, per mitjà del vot del públic, en un acte que es va dur a terme al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona amb l'assistència de més d'un centenar de persones. En aquesta vuitena edició s'han inscrit una vintena de projectes i s'ha fet una selecció de les candidatures més atractives i innovadores.

La Mostra, una iniciativa plenament consolidada com a plataforma de suport i difusió de projectes de nova creació, reparteix 3.000 euros entre els quatre projectes seleccionats (una part en metàl·lic i l'altra en serveis d'assessoria).

La Mostra d'Emprenedors de Girona té com a objectiu donar a conèixer al teixit empresarial gironí alguns dels millors projectes emprenedors que es desenvolupen a les comarques gironines. L'únic requisit que es demana és que el projecte que s'estigui impulsant sigui de nova creació (menys de tres anys) i tingui alguna vinculació amb el territori gironí.

En edicions anteriors, la Mostra d'Emprenedors de Girona ha donat a conèixer projectes molt interessants i que han tingut recorregut, com per exemple , Llagurt, Wikiloc, i iloftyou, Uniq, Sunprotect i MJN Neuroserveis.

La guanyadora d'enguany és Nordic Walking Girona, especialitzats en marxa nòrdica, una manera de caminar amb bastons que es pot practicar en qualsevol època de l'any i en infinitat de terrenys.

El 90% de les activitats es duen a terme a les comarques de Girona amb l'objectiu que els usuaris descobreixin el territori. A més, totes les activitats estan cardioprotegides, ja que es disposa d'un desfibrilador propi.

Nordic Walking Girona es va iniciar com a hobby el setembre de 2012 i l'octubre de 2014 es va convertir en una activitat empresarial organitzada. A partir de l'octubre de 2016 va fer un nou pas amb una agència de viatges pròpia especialitzada en marxa nòrdica, que treballa a nivell internacional. Nordic Walking Girona està dirigit per Cristina Borràs, instructora de la Federació Espanyola de l'Associació Catalana de Marxa Nòrdica.

Entre els finalistes es trobava Suppacaps, la primera càpsula de brou compatible amb cafeteres Nespresso. Els seus impulsors van estar un any i mig desenvolupant aquest producte amb ingredients naturals per aconseguir un resultat de gran qualitat.

També va quedar finalista Redecora'm, una empresa especialitzada a donar valor afegit als habitatges destinats a la venda o lloguer creant una posada en escena (que inclou una preparació, transformació i fotografia immobiliària) amb l'objectiu de donar una imatge més atractiva.

La quarta en discòrdia va ser Raketea, l'única App que junta tots els aficionats del món de la raqueta: pàdel, bàdminton, esquaix, tennis, tennis taula, ...

Per mitjà d'aquesta aplicació es poden publicar resultats, seguir els companys i les seves estadístiques, crear grups, organitzar partits o busca gent per jugar, entre d'altres opcions.