Segueix-nos a les xarxes socials:

L'oli novell de l'Empordà arriba al mercat amb una producció de 400.000 litres

La Denominació d'Origen Protegida presenta la nova collita al Mercat del Lleó de Girona dissabte vinent

L'oli novell de l'Empordà arriba al mercat amb una producció de 400.000 litresm.martí/arxiu

Dissabte vinent, 16 de desembre, la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Oli de l'Empordà farà la presentació de la nova collita a Girona. Durant tot el matí s'instal·larà a l'exterior del Mercat del Lleó un espai per donar a conèixer l'oli nou de la DOP Empordà. En aquest punt es podrà tastar i adquirir l'oli nou directament dels productors de la DOP -Empordàlia SCCL, Xavier Maset Isach, Trull Ylla SL, Oli Serraferran (Oli de Ventalló SL) i Celler Cooperatiu d'Espolla SCCL.

Les persones que s'hi apropin podran participar en una acció solidària que permetrà a la DOP donar cent litres d'oli al Banc dels Aliments. El tast es farà acompanyat amb pa de Tramuntana, que facilita el Gremi de Flequers Artesans de Girona.

A més, durant el matí, de 10 a 14 h, qui ho vulgui podrà participar al sorteig d'un pack d'olis de la DOP Oli de l'Empordà. Per participar-hi només caldrà fer-se una fotografia al photocall que hi haurà a la parada del costat del Mercat del Lleó i pujar-la al Facebook de la Denominació d'Origen Protegida.

Nova tapa

Jaume Vila, del restaurant La Banyeta i del col·lectiu de cuina Girona Bons Fogons, ha preparat per a l'ocasió una tapa elaborada amb formatge del Mas Borni, carabassa, avellanes, paté d'olives i oli de la DOP. Els assistents que ho desitgin podran provar la tapa a la mateixa parada a l'exterior del Mercat del Lleó. D'altra banda, una setmana després, el dissabte 23, tindrà lloc la presentació a Figueres, a la placeta baixa de la Rambla de 10 a 14 h del matí. Durant tot el matí es podrà tastar i adquirir l'oli nou directament dels productors de la DOP.

A les 10 del matí es farà un esmorzar de pa amb oli i xocolata i posteriorment, a les 12 h, una sessió de cuina en directe a càrrec de l'Escola d'Hostaleria de Figueres.

Promoció als restaurants

A més, per promocionar l'oli de la nova collita, es podran trobar durant tot el mes de desembre als restaurants adherits al col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons -Duc de l'Obac, El Celler de Can Roca, La Banyeta, La Riera de Sant Martí Vell, Massana, Occi; Umai, Divinum, Novara Hotels i EGG Gastronomia-, que disposaran d'aquest oli a les seves taules.

Qualitat excel·lent

Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l'Empordà, preveu una collita reduïda quant a quilos d'olives, però gràcies al seu alt rendiment permetrà disposar d'una producció normal d'uns quatre-cents mil litres d'oli. La collita s'ha avançat 15 dies degut fonamentalment a les peculiars condicions meteorològiques d'enguany. Això ha afavorit una qualitat excel·lent que es tradueix en un oli extraordinari pel que fa a les seves propietats organolèptiques.

L'oli d'oliva verge extra protegit amb la DOP Oli de l'Empordà s'elabora a partir d'oliveres inscrites en el registre corresponent de les varietats autòctones Argudell, Curivell, Llei de Cadaqués i la varietat tradicional Arbequina. Es considera com a varietat principal la varietat Argudell, que aporta la personalitat sensorial i que és present en un percentatge mínim d'oli del 51% de la composició varietal. Són olis que en boca presenten un sabor amarg de tipus mitjà, amb aromes que normalment recorden l'herba acabada de tallar i les nous; també poden aparèixer aromes de fruites exòtiques, fruites verdes o carxofa, així com presentar una sensació final d'ametlla.

Entre l'Alt i el Baix Empordà

La zona de producció comprèn els terrenys situats en els municipis de les comarques de l'Alt Empordà i el Baix Empordà, principalment, i en alguns municipis limítrofs de les comarques del Gironès (Flaçà, Llagostera, Madremanya, Sant Jordi Desvalls i Viladasens), i el Pla de l'Estany (Crespià, Esponellà i Vilademuls).

Prem per veure més contingut per a tu