03 de març de 2018
03.03.2018

Un sector de begudes espirituoses més sostenible

La Federació Espanyola signa un protocol d'actuació amb la direcció general d'Indústria Alimentària per millorar la competitivitat del sector. La indústria també fa una aposta pel medi ambient i per refermar l'arrelament al territori

03.03.2018 | 01:17
El sector de les begudes espirituoses vol ser més sostenible.

El director general de la Indústria Alimentària, Fernando Burgaz, i el president de la Federació Espanyola de Begudes Espirituosas (FEBE), Pelayo de la Mata, van signar dijous un protocol general d'actuació per al desenvolupament d'accions concretes orientades a la millora de la competitivitat, el creixement sostenible i la internacionalització d'aquest sector, així com el consum responsable d'aquestes begudes.

Més concretament, l'acord reconeix l'oportunitat d'establir un marc estable de col·laboració entre el Departament i el sector de les begudes espirituoses amb l'objectiu d'aconseguir un horitzó d'estabilitat i posar en valor els instruments dirigits a reforçar la seva competitivitat. Aquest protocol és la continuació del conveni marc de col·laboració, subscrit entre el Departament i FEBE el passat 13 de març de 2013, per al desenvolupament de diverses activitats promogudes pel sector de les begudes espirituosas per a l'optimització de la seva producció, millora de la seva competitivitat i de la seva cultura i arrelament agrícola. Amb la signatura d'aquest conveni, a més de fomentar la millora de la competitivitat del sector de les begudes espirituosas, es contribueix a garantir la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica de la indústria alimentària espanyola.

De la seva banda, el president de la Federació Espanyola d'Indústries de l'Alimentació i Begudes (FIAB), Tomás Pascual Gómez-Cuétara, es va reunir amb la ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, Isabel García Tejerina, amb la qual ha abordat diferents qüestions relacionades amb el sector com l'acord per la qualitat, el pacte per l'economia circular i la Llei de la Cadena Alimentària, entre uns altres. En concret, aquesta trobada, va pemetre repassar diferents punts de l'agenda comuna del Ministeri i la federació. El marc estratègic per a la indústria d'alimentació i begudes, l'acord per la qualitat, el pacte per l'economia circular i la Llei de la Cadena, van ser alguns dels temes tractats en aquesta reunió, que va servir també com a presentació oficial del nou consell directiu de FIAB i del seu president.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook