El director general de la Indústria Alimentària, Fernando Burgaz, i el president de la Federació Espanyola de Begudes Espirituosas (FEBE), Pelayo de la Mata, van signar dijous un protocol general d'actuació per al desenvolupament d'accions concretes orientades a la millora de la competitivitat, el creixement sostenible i la internacionalització d'aquest sector, així com el consum responsable d'aquestes begudes.

Més concretament, l'acord reconeix l'oportunitat d'establir un marc estable de col·laboració entre el Departament i el sector de les begudes espirituoses amb l'objectiu d'aconseguir un horitzó d'estabilitat i posar en valor els instruments dirigits a reforçar la seva competitivitat. Aquest protocol és la continuació del conveni marc de col·laboració, subscrit entre el Departament i FEBE el passat 13 de març de 2013, per al desenvolupament de diverses activitats promogudes pel sector de les begudes espirituosas per a l'optimització de la seva producció, millora de la seva competitivitat i de la seva cultura i arrelament agrícola. Amb la signatura d'aquest conveni, a més de fomentar la millora de la competitivitat del sector de les begudes espirituosas, es contribueix a garantir la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica de la indústria alimentària espanyola.

De la seva banda, el president de la Federació Espanyola d'Indústries de l'Alimentació i Begudes (FIAB), Tomás Pascual Gómez-Cuétara, es va reunir amb la ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, Isabel García Tejerina, amb la qual ha abordat diferents qüestions relacionades amb el sector com l'acord per la qualitat, el pacte per l'economia circular i la Llei de la Cadena Alimentària, entre uns altres. En concret, aquesta trobada, va pemetre repassar diferents punts de l'agenda comuna del Ministeri i la federació. El marc estratègic per a la indústria d'alimentació i begudes, l'acord per la qualitat, el pacte per l'economia circular i la Llei de la Cadena, van ser alguns dels temes tractats en aquesta reunió, que va servir també com a presentació oficial del nou consell directiu de FIAB i del seu president.