Una cinquantena d´empresaris i empresàries van participar en la jornada informativa sobre el nou reglament europeu de protecció de dades que ha organitzat PIMEC Girona. L´acte, que s´inclou en un cicle de jornades que la patronal ha organitzat per diferents punts de Catalunya, té com a objectiu explicar al teixit empresarial les conseqüències de la nova Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD), que entrarà en vigor el pròxim 25 de maig.

L´acte va abordat els punts clau d´una legislació que representa un canvi en profunditat pel que fa a les obligacions de les empreses i entitats que tracten dades de caràcter personal. Per això, es va comptar amb la participació de diferents experts en l´àmbit jurídic i informàtic per explicar la nova llei, com l´advocat del departament jurídic de PIMEC, Daniel Gómez, i l´enginyera informàtica i auditora LOPD, Judith Garcia.

Paral·lelament, la patronal ha organitzat una formació presencial que tindrà lloc el pròxim 24 d´abril i que pretén exposar els aspectes més rellevants de la nova ordenació.

Nomenament a Brussel·les

Per altra banda, Rosa Solanes ha estat nomenada nova delegada a Brussel·les (Bèlgica), segons ha informat la patronal catalana en un comunicat.

Solanes havia ocupat fins ara el càrrec de consellera d'assumptes europeus en la confederació Associació Europea de Petites i Mitjanes Empreses (Ueapme) i prèviament havia treballat al Patronat Català Pro Europa.

L'organització ha detallat que la nova delegada té formació en Dret i Ciències Polítiques, i s'ha especialitzat en Relacions Europees.