La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, va anunciar ahir que el dia 27 de juliol es procedirà al pagament dels endarreriments de la pujada de les pensions recollida als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener d'aquest any.

Així ho va assenyalar Valerio durant la seva intervenció en la Comissió del Pacte de Toledo, que també va indicar que el Govern està treballant per garantir la revaloració de les pensions.

«S'estan fent tots els passos per poder efectuar el pagament de l'increment de l'1,35% de les pensions una vegada ja abonat l'increment del 0,25%, que es va pagar a l'inici de l'any, i això afectarà 9,5 milions de pensionistes», va afirmar.

D'altra banda, respecte a les pensions de viduïtat, Valerio va assenyalar que s'està treballant en l'abonament que suposa l'increment de la pensió de viduïtat després d'incrementar-se la base reguladora des del 52% al 56%, en aquest cas amb efectes a partir de l'1 d'agost.