10 de novembre de 2018
10.11.2018

Jornada d'innovació a través de la cuina amb productes d'origen agroalimentari

El Departament d'Agricultura i la Fundació Alícia organitzen xerrades i tallers pràctics de gastronomia destinats a les dones rurals de Catalunya

10.11.2018 | 01:11
Grup de dones rurals, participant en un dels tallers de cuina.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat va organitzar aquest dijous, juntament amb el centre de recerca culinari Fundació Alícia, una jornada al voltant de l'elaboració i la transformació de productes provinents de l'agricultura i la ramaderia de la Catalunya Central, emprant la cuina com a eina de transformació i coneixement. La iniciativa es va realitzar a les instal·lacions de la Fundació a Sant Fruitós de Bages i principalment anava adreçada a dones rurals. El seu objectiu era fomentar la creativitat i la innovació, afavorir l'intercanvi d'experiències i donar consells per a l'elaboració de receptes sanes i pràctiques. L'activitat s'emmarca en la programació dels grups Leader del DARP que han preparat una agenda d'activitats arreu del país al llarg del mes de novembre.

La realització de l'esdeveniment va anar a càrrec de la Fundació Alícia, un centre de recerca creat el 2003 per investigar productes i processos culinaris i treballar per millorar l'alimentació de les persones, segons indica el seu web. La fundació va organitzar una jornada a les seves instal·lacions que la tècnica de la Fundació Ana Lobato es va encarregar d'ensenyar per tal de donar a conèixer com treballen i quins són els seus objectius. També es va realitzar una sessió de benvinguda amb el director del centre, Toni Massanés, que, al seu torn, va transmetre la idea que cada vegada la gent dedica menys temps a cuinar.


Principals actes de la jornada

A les deu del matí, va tenir lloc el taller «Tendències i eines creatives aplicades a la innovació gastronòmica a través de la cuina». Poc després, va arribar la part pràctica que consistia en dissenyar un plat de forma grupal. El segon taller, «Alimentació bona, sana, sostenible i ràpida», va anar acompanyat d'una part pràctica en què s'havien de fer servir noves tècniques de cuina. Finalment, va tenir lloc la conferència «Com donar valor al territori a través dels productes de la terra». Segons l'entitat Dones Món Rural, «jornades com aquesta són les que ens permeten seguir aprenent. La gent, i en concret les dones rurals, hem de potenciar la nostra creativitat a través d'iniciatives innovadores perquè el sector primari està en constant evolució».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit