L'elevat preu dels enterraments a les comarques gironines ha fet créixer el nombre d'assegurances de decessos que es contracten. Actualment prop d'un 65% dels difunts havien signat una pòlissa amb una companyia. Aquesta xifra es dispara gairebé al 100% entre els immigrants, en bona mesura perquè també han d'incloure el servei de repatriació. El president del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona, Jordi Triola, explica que es tracta d'un servei «únic» i que el que es busca és «la tranquil·litat» que ofereix la pòlissa. Triola també va lamentar «l'aprofitament» per part de les entitats bancàries a l'hora de vendre assegurances de decessos.

Cada cop més persones asseguren el seu enterrament a les comarques de Girona. El motiu és l'alt cost que suposa per a les famílies un decés. En concret, la mitjana gironina frega els 6.000 euros. El gerent d'una de les principals companyies consultades, Josep. M, explica que el que busquen les persones que aposten per una assegurança és «tranquil·litat» i evitar maldecaps als seus familiars en cas que morin.

L'increment, però, s'ha notat especialment durant la crisi, explica el gerent, ja que el client «pren consciència». «Abans moltes persones preferien pagar l'enterrament encara que fos demanant un crèdit, ara això ha canviat», va assenyalar.

El president del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona va explicar que la demarcació és «un dels llocs més cars» pel que fa al preu dels enterraments. «Aquest és un servei gairebé únic i dona tranquil·litat als familiars», va concretar.

De fet, Triola creu que el que més pesa entre les persones que contracten una assegurança de decessos és «el servei» que et dona en el moment de la mort, més enllà d'assumir el cost de l'enterrament. «Tenir un professional que ja ho té tot organitzat, i que gestiona la logística en un moment com aquest és important», va destacar.