El president d'honor de BBVA, Francisco González, ha renunciat temporalment a aquest càrrec i a la presidència d'honor de la Fundació, un dia abans de la junta d'accionistes de l'entitat, mentre conclouen "les investigacions en curs "del cas" Villarejo ".

En una carta enviada al president del banc, Carlos Torres, a la qual va tenir accés Efe, Francisco González explica que per evitar que se li faci servir per "fer mal a l'entitat", ha decidit abandonar temporalment els dos càrrecs.

"Durant l'últim any hem patit una llarga i contínua agressió mediàtica derivada de les investigacions policial i judicial" al voltant de l'excomissari Villarejo, afirma Francisco González, que assenyala aquestes circumstàncies com les que l'han portat a prendre aquesta decisió.

González es mostra orgullós de tot el que s'ha aconseguit en els 22 anys en què ha estat al capdavant del banc i de la "fortalesa" i el "prestigi" de BBVA, pel que la seva decisió "ajudarà a entendre amb quin rigor, falta d' interès personal i compromís "ha treballat.

González fa un relat de les "hostilitats de grups d'interès" i "crisi molt doloroses" en els anys en què va ser president de BBVA, entre les quals cita els comptes secrets de l'any 2000, l'intent de Sacyr de "apropiar-se del banc amb la col·laboració inexplicable del Govern (...) o la sortida a borsa de Bankia ".