Banc Sabadell ha tancat en l'últim any un centenar d'oficines, un procés d'ajust que preveu que continuï en els pròxims exercicis de forma gradual i "natural", a mesura que els usuaris utilitzin cada vegada més les noves tecnologies per relacionar-se amb l'entitat.

El president del Sabadell, Josep Oliu, ha explicat que els tancaments d'oficines de l'últim any s'han dut a terme "de manera discreta", principalment en nuclis urbans, i que aquest procés "anirà seguint any rere any", coincidint amb la generalització de la banca mòbil.

En una trobada amb periodistes a Alacant, on el Sabadell va traslladar fa un any i mig la seva seu social, el conseller delegat del grup, Jaume Guardiola, ha destacat que l'entitat ja ha realitzat el gran ajust de la seva xarxa comercial, encara que "la tendència natural és que hi hagi menys oficines en els centres urbans".

"Sempre hem dit que la reducció d'oficines és una cosa dinàmica", ha assenyalat Guardiola, que ha reconegut també que quan unes entitats duen a terme processos d'aquest tipus, com és el cas ara de Bankia o CaixaBank, "imposen una mica el ritme" als altres.

"Por" d'un Brexit dur

El president del Banc Sabadell i ha pronosticat que la "incertesa" al Regne Unit seguirà "durant temps". Oliu ha afirmat que la situació a la Gran Bretanya impacta en la cotització del banc però ha negat que el Banc Sabadell estigui més exposat als riscs del Brexit pel fet de tenir una filial britànica, el TSB.

"És un escenari que ens preocupa. Però no a nosaltres per tenir un banc allà sinó com a totes les empreses europees", ha dit Oliu en una roda de premsa prèvia a la junta d'accionistes de l'entitat a Alacant. El president del Banc Sabadell ha dit que han adoptat "totes les mesures que es podien prendre" per minimitzar l'impacte d'un Brexit dur i ha afirmat que l'exposició pel TSB és "petita" perquè és un banc "molt domèstic" sense relacions internacionals.

Oliu també ha demanat que es formi un govern "estable" després de les eleccions espanyoles del 28 d'abril. "Gairebé li diria que encara que no fos estable que almenys hi hagi un govern i que no calgui repetir eleccions", ha afegit Oliu. El president del Banc Sabadell ha argumentat que com més estabilitat tingui el futur executiu a l'Estat hi haurà "més possibilitat d'afrontar els problemes". Oliu ha fet referència a la taxa d'atur i a l'elevat deute públic.