18 de maig de 2019
18.05.2019
Diari de Girona

Amazon ofereix diners als seus treballadors perquè estableixin el seu negoci de repartiment

El gegant del comerç electrònic finançarà amb fins a 8.900 euros i tres mensualitats de sou aquells empleats que decideixin crear la seva pròpia companyia Aquest programa de l'empresa de Jeff Bezos ha permès el desenvolupament de més de 200 petits negocis des de juny de 2018

18.05.2019 | 01:46
Amazon ofereix diners als seus treballadors perquè estableixin el seu negoci de repartiment

El gegant del comerç electrònic i la distribució minorista Amazon finançarà amb fins a 8.900 euros i tres mensualitats de sou aquells dels seus empleats als EUA que decideixin deixar la companyia per obrir el seu propi negoci de repartiment de paquets, segons va anunciar la multinacional, que amplia així l'abast del seu programa Delivery Service Partner, llançat al juny de 2018. Segons l'empresa fundada per Jeff Bezos, aquest nou incentiu cobrirà el finançament dels costos inicials de la nova empresa fins a un màxim de 8.900 euros, proporcionant a més un suport financer equivalent a tres mensualitats del salari brut dels exempleats que vulguin convertir-se en empresaris.

«Hem rebut aclaparadores mostres d'interès de desenes de milers de persones que van sol·licitar formar part del programa Delivery Service Partner, incloent molts treballadors», va explicar Dave Clark, vicepresident sènior d'operacions mundials d'Amazon, que va destacar que la mesura servirà d'ajuda per a aquells treballadors de la companyia interessats a llançar el seu propi negoci.

En aquest sentit, la companyia va explicar que col·laborarà activament amb els treballadors interessats a obrir el seu propi negoci de repartiment, apuntant que aquests deixaran Amazon sabent que comptaran amb un volum consistent d'enviaments d'Amazon, accés a la tecnologia de repartiment de la companyia, formació i descomptes en una sèrie d'actius i serveis, incloent furgonetes amb la marca Amazon adaptades per al repartiment, així com a uniformes i assegurances integrals.

Des del llançament del programa Delivery Service Partner al juny de 2018, Amazon ha facilitat la creació de més de 200 nous petits negocis que han contractat milers de conductors locals per repartir paquets d'Amazon, va destacar la companyia, que espera afegir «centenars de noves empreses» aquest any.

En el cas d'Espanya, la iniciativa d'Amazon permetrà que els empleats que ho desitgin puguin muntar la seva pròpia companyia de repartiment de paquets, deixant de formar part de la plantilla de la companyia nord-americana.

«La nova oferta d'Amazon, preparada per llançar-se en els propers mesos, cobrirà els costos de la posada en marxa d'aquells empleats que vulguin crear a Espanya la seva pròpia companyia de repartiment de paquets», va indicar l'empresa, afegint que Amazon els oferirà també «suport financer equivalent a tres mesos del salari brut actual de l'empleat perquè les seves companyies puguin desenvolupar-se més fàcilment».

En concret, Amazon els facilitarà i garantirà l'accés a un volum consistent d'enviaments, accés a l'alta tecnologia de la companyia, formació pràctica i descomptes en un conjunt de béns i serveis (incloent assegurances), vehicles personalitzats i uniformes corporatius de la companyia. Aquells empleats que decideixin crear la seva empresa de repartiment podrien arribar a obtenir entre 50.000 i 100.000 euros de beneficis a l'any, operant amb una flota d'entre 20 a 40 vehicles de repartiment, segons la multinacional.

La country manager d'Amazon.es i Amazon.it, Mariangela Marseglia, va destacar que la multinacional porta «temps innovant» en programes i serveis únics que «empoderen als empleats per perseguir les seves aspiracions professionals». «Estem molt il·lusionats amb el llançament d'una iniciativa que ajuda a fer realitat el somni d'aquells empleats que sempre han volgut dirigir el seu propi negoci», va afegir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook