11 de juny de 2019
11.06.2019
Diari de Girona

Vodafone llança dissabte a Barcelona la primera xarxa 5G comercial

La companyia estrena la tecnologia a altres 14 ciutats espanyoles, que multiplica per deu la velocitat de la 4G

11.06.2019 | 00:14
Vodafone llança dissabte a Barcelona la primera xarxa 5G comercial

Vodafone desplegarà la seva xarxa 5G comercial al conjunt de l'Estat a partir d'aquest dissabte. A Catalunya, la cobertura inicial inclou les zones cèntriques de Barcelona i permetrà arribar a gairebé la meitat de la població de la capital catalana. A més, aquests serveis estaran també disponibles a la Fira de l'Hospitalet de Llobregat. A banda de Barcelona, la nova tecnologia estarà també disponible a Madrid, València, Saragossa, Bilbao, Sevilla, Màlaga, Vitoria, Sant Sebastià, la Corunya, Vigo, Gijón, Pamplona, Logronyo i Santander. La previsió és poder multiplicar per deu les velocitats actuals de la xarxa 4G.

Amb el llançament comercial de 5G, la companyia ofereix la connexió més ràpida actual, arriba a la meitat de la població a les 15 ciutats escollides i està previst que es vagi actualitzant de forma progressiva. A més, la cobertura 5G en roaming al Regne Unit, Itàlia i Alemanya estarà disponible a partir de l'estiu.

El desplegament 5G es realitzarà sobre la freqüència de 3,7 GHz, la qual va adquirir la companyia el juliol passat en la subhasta a Espanya, segons el president, qui ha afirmat que la cobertura inicial en aquestes ciutats serà aproximadament d'un 50%, la qual s'anirà ampliant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook