Holaluz està ultimant la seva sortida a borsa per a finals de novembre, segons va informar la companyia. El Consell d'Administració d'aquesta va aprovar la col·locació d'una part del capital de l'empresa al Mercat Alternatiu (MAB), com a pas previ al mercat continu. L'objectiu és captar entre 30 i 40 milions d'euros.

L'operació s'emmarca en la ronda de finançament oberta per la tecnològica per tal d'obtenir recursos per a executar el seu pla de creixement. Amb aquesta operació la companyia preveu assolir el milió de clients i les 50.000 instal·lacions fotovoltaiques per a finals del 2023.

Ara, inicia una ronda de trobades amb els principals inversors de referència a l'Estat i a Europa per explicar-los la proposta de valor de l'empresa i els plans de creixement per als propers quatre anys.

La cofundadora i presidenta executiva d'Holaluz, la gironina Carlota Pi, va explicar que es tracta d'un «pas intermedi dins de l'estratègia a mitjà termini que és cotitzar en el mercat continu». Al setembre, Geroa EPSV va entrar al capital d'Holaluz amb 10 milions d'euros i un lloc al consell d'administració representat per Virginia Oregui. Això es va fer com a una operació «pre-IPO», en la qual Geroa actua com a inversor principal de la tecnològica d'energia verda. Els cofundadors d'Holaluz -Carlota Pi, Oriol Vila i Ferran Nogué- continuaran mantenint la majoria del capital de l'empresa quan comenci a cotitzar a borsa.

«Aquesta operació manté intacta la nostra visió, la de dotar de sentit i propòsit transcendent la companyia, utilitzant-la, des de la generació de valor, com a eines per fer del món un lloc millor», han afirmat. JB Capital Markets actuarà com a coordinador global i GVC Gaesco com a banc col·locador. Uría&Menéndez i Baker&McKenzie són assessors legals de l'operació, Impulsa Capital com a assessor registrat i EY fa tasques d'auditoria.

Holaluz va néixer fa una dècada amb l'objectiu de fomentar un model energètic «en què la comoditat i l'estalvi van units a l'energia 100% verda». En aquest sentit, la companyia només comercialitza electricitat d'origen renovable, ofereix productes personalitzats i tarifes que permeten l'estalvi als usuaris, i l'oportunitat de participar en les accions de l'empresa perquè els usuaris puguin ser els propietaris de les plantes que produeixen la seva pròpia energia.

El megacontracte de Madrid

En els últims anys la companyia, amb seu a Barcelona, ha anat creixent fins a competir directament amb les grans elèctriques espanyoles. Prova d'això és el megacontracte per subministrar electricitats a totes les instal·lacions de Ajuntament de Madrid que Holaluz va guanyar l'any 2018.

L'empresa va superar a gegants com Iberdrola i va aconseguir l'adjudicació d'un contracte valorat en 82 milions d'euros després d'un procés de recursos i contrarecursos amb les grans elèctriques contra les condicions imposades en la licitació, segons va informar El Independiente.