Banc Sabadell va presentar ahir les xifres corresponents al balanç del tercer trimestre de l'any. A la província de Girona l'entitat manté les bones xifres de la seva activitat comercial en tancar el tercer trimestre del 2019. El volum de negoci va presentar un increment interanual de l'1% i va créixer tant en recursos de clients (+1,3%) com en crèdit concedit (+0,7%). Tal com va destacar Francesc Podall, director de la Regional Girona Nord, «l'aposta de Banc Sabadell per finançar nous projectes a les terres gironines es reflecteix en l'increment de gairebé un 4% en la producció de crèdit nou el darrer any».

L'activitat comercial va seguir mostrant un excel·lent comportament. La concessió de nous préstecs hipotecaris creix un 5,9% interanual pel que fa a nombre de signatures i un 2,6% interanual en volums. El banc ha captat 11.300 clients nous del començament d'any ençà, un 4,8% més que en el mateix període de l'any passat, i també ha aconseguit créixer en captació de nòmines, un 2,2%, fins a les 6.539 captacions. A més, tant el negoci assegurador com el de préstecs al consum tornen a presentar creixements interanuals de dos dígits a la província, amb un 30% i un 19%, respectivament.

Guanys de 783 milions d'euros

El Banc de Sabadell va guanyar fins al mes de setembre 783 milions d'euros, un creixement del 216% respecte al mateix període de l'any passat. L'elevat increment de beneficis s'explica perquè el 2018 l'entitat va haver de fer front a provisions extraordinàries pels problemes de l'entitat bancària TSB, que van fer minvar els seus beneficis.

Els ingressos del negoci bancari, que inclou el marge d'interessos i les comissions netes, creixen un 1,6% fins als 3.721 milions d'euros. En concret, el marge d'interessos tanca el setembre als 2.712 milions. Pel que fa a les comissions netes, creixen un 9,1%, fins als 1.067 milions d'euros, sobretot pels serveis. Per la seva banda, el crèdic viu tanca el trimestre amb un saldo de 140.901 milions d'euros, un creixement interanual del 0,5%.

El volum de préstecs per hipoteques i consum ha crescut un 6% i ha superat els 4.500 milions d'euros. Al tancar el trimestre, el Banc de Sabadell compta amb 7.424 milions d'actius problemàtics, una reducció de 885 milions respecte a l'any passat.