Les importacions xineses de soja nord-americana van aconseguir el nivell més alt en 20 mesos al novembre després que més carregaments de país passessin per la duana davant la signatura d'un acord comercial parcial el gener. Els enviaments dels Estats Units a la Xina van augmentar a 2,6 milions de tones, la xifra més alta des de març de 2018, i van registrar una alça des d'aproximadament 1,1 milions de tones a l'octubre.

La Xina amb prou feines va importar soja d'Estats Units al novembre de l'any passat, segons mostren dades d'aduanes. És probable que les companyies xineses continuïn comprant soja nord-americana, ja que s'espera que els dos països signin l'acord comercial parcial a principis del mes vinent.

La Xina ha estat emetent exempcions aranzelàries regulars per a la compra de soja nord-americana per part de les empreses nacionals. Las exempcions cobreixen les tarifes de represàlia del 30% a la soja provinent d'Estats Units.

Els compromisos totals de la Xina en l'any actual de comercialització van arribar als 10,5 milions de tones enfront dels 2 milions de tones de l'any anterior, segons dades del Departament d'Agricultura dels Estats Units. China està revisant les exempcions aranzelàries de represàlia a productes nord-americans per 60.000 milions de dòlars americans i publicarà una llista de productes que podrien designar per a una exempció en un «moment apropiat», va assegurar la duana de la Xina en un comunicat.

La nació va comprar 3,9 milions de tones de soja al Brasil, el major proveïdor, enfront dels 3,8 milions de tones a l'octubre i els 5,1 milions de tones al novembre de l'any passat. Las importacions d'Argentina van ser d'1,4 tones, enfront de les 959.936 tones a l'octubre i unes minses 36.119 tones al novembre de l'any passat.

La Xina podria registrar un augment de les importacions aquest mes a unes 9 milions de tones després de l'augment de les trameses dels Estats Units, cosa que podria alleujar l'escassetat en algunes trituradores, segons ha informat el Centre Nacional d'Informació de Grans i Olis de la Xina.