20 de març de 2020
20.03.2020
Diari de Girona

Cinc consells per treballar des de casa en temps de quarantena

En temps de confinament, molts treballadors han de transformar el domicili en la seva oficina

20.03.2020 | 17:03
Cinc consells per treballar des de casa en temps de quarantena

La crisi del coronavirus ens ha obligat a modificar molts dels nostres hàbits. Ens hem de quedar tancats per erradicar el virus, però, podem treballar estant a casa? La resposta és sí, sempre que sigui possible, gràcies al teletreball. Segons els experts, treballar des de casa comporta molts beneficis com una substancial millora de l'autonomia i la conciliació familiar, En les circumstàncies actuals, tampoc és que hi hagi alternativa. 

No obstant això, a casa és fàcil trobar distraccions. "Quan el nostre cervell s'enfronta a un canvi, comença a detectar totes aquelles amenaces i tots aquests punts positius de la nova situació, però no sempre és realista. Veu l'oportunitat d'estar més còmode a casa, però no és capaç de veure com ens podem veure sobrecarregats en adonar-nos que hi ha més distraccions" explica el psicòleg Ángel Rull en un article a El Periódico. "En no sentir la pressió dels caps o els companys i sumar-li les nombroses distraccions que tenim a casa, treballar a través de la pantalla i en la comoditat de sofà acaba convertint-se en un problema" afegeix l'expert.

Hi ha diverses pautes que podem seguir per a ser productius i tenir més temps lliure. Aquí us donem cinc consells essencials per aprofitar al màxim el teletreball.

1. Crea un espai de treball a casa teva que sigui còmode. Evita posar l'ordinador al menjador i crea un "despatx" en algun racó. No treballis des del sofà i allunya't de distraccions com la televisió.

2. Arregla't cada dia. Vesteix-te, esmorza de forma saludable (no oblidis la fruita) i comença a treballar com si estiguessis en una oficina. Marcar una rutina, llevant-se cada dia a la mateixa hora és important per tal d'estar més despert i ser més eficient durant la resta del dia.

3. Mantingues el teu horari. Marca't i segueix el teu horari de treball de forma habitual, sense oblidar complir amb els descansos per esmorzar i/o dinar.

4. Llista de tasques. El millor és que, abans de començar a treballar, elaboris una llista amb tot el que has de fer durant el dia. Així, tindràs clara la jornada que t'espera i evitaràs distraccions. Una possibilitat és que, a mesura que vagis complint amb les tasques que t'has marcat, les vagis marcant a la llista.

5. Evita les distraccions. Durant el teu horari laboral estàs treballant així que no aprofitis el temps per fer feines de casa o sortir a comprar. També és recomanable que avisis als teus amics i familiars perquè no et distreguin mentre estàs treballant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit